avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Evitarea coliziunii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Evitarea coliziunii

In cazul in care pentru evitarea unei coliziuni frontale cu un autoturism care a intrat pe banda mea, venind din sens opus, sunt nevoit sa ies de pe carosabil si ies in camp, iar din cauza denivelarilor de pe camp, autoturismul meu este avariat, cine va suporta daunele ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:48, 13 Aprilie 2015
In functie de expertiza dispusa de organ sau ceruta de parti se va stabili acest aspect. Celalalt auto a suferit avarii, exista? Sau este un caz ipotetic?
Este ipotetic, dar sa luam in calcul ambele ipoteze.
1) auto necunoscut - va trebuie casco
2) auto cunoscut - expertiza si eventual martori pentru stabilirea vinovatului

Insa dat fiindca in primul mesaj faceti referire la coliziune frontala, este clar ca daca dvs ati circulat regulamentar veti fi despagubit pe RCAul celuilalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, culpa comuna ? leorot leorot Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu pagube materiale insemnate la ambele masini. Eu m-am incadrat pentru viraj la stanga, iar din sens ... (vezi toată discuția)