avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitatii

Buna ziua,

As dori sa apelez la expertiza participantilor la acest forum pentru a ma lamuri intr-o problema de dreptul familiei.
In luna decembrie a anului 2013 am aflat ca am un fiu din afara casatoriei. Am efectuat un test adn si acesta a confirmat.
Fiul meu are varsta de 35 de ani iar tatal sau legal (din actele de stare civila), care era casatorit cu mama sa la momentul nasterii copilului, este decedat de mai multi ani. Mama fiului meu natural este in viata si nu mai are alti copii. Nici tatal legal decedat al fiului meu nu a mai avut alti copii. Eu la randul meu nu am alti copii, nici din casatoria mea si nici din alte relatii extraconjugale. As dori sa devin si legal tatal fiului meu, pentru care sunt in prezent numai un tata biologic. Doresc sa imi poarte numele si sa devina mostenitor al meu cu drepturi depline.
Fiul meu si mama sa, dar si actuala mea sotie, sunt de acord cu aceasta.
Am citit despre actiunea in tagada paternitatii, dar nu imi este clar daca trebuie sa o intemeiez pe vechiul cod civil sau pe cel nou. Mi-ar mai fi de folos sa cunosc articolele sau legile pe baza carora s-au mai intemeiat astfel de actiuni, pe cine pot chema in instanta (fiu + mama sa?), carei instante trebuie sa ma adresez si cam cat timp dureaza un astfel de proces.
Va multumesc pentru sprijin.

Cu stima,
Alexandru Vinci
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2015
alexandruvinci, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)