avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de succes impus de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de succes impus de avocat

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema . Acum 4 ani am angajat un avocat pt. a se ocupa de un dosar de despagubire ANRP. Anul acesta in luna februarie ,avocatul m-a informat ca dosarul meu a fost trimis la Bucuresti inca de anul trecut din luna august .Pana in prezent i-am achitat toate onorariile aferente, dar luna asta am fost sunat de el pt. un nou contract de asistenta. In acest contract era stipulat si un onorariu de succes in cuantum de 15%. Am refuzat semnarea lui iar avocatul m-a amenintat cu darea in judecata, totodata refuzand sa-mi dea si restul actelor din dosar detinute de el . Este legala aceasta amenintare ?? Pt. ce ma poate da in judecata daca nu semnez acel contract prevazut cu onorariu de succes ? Cum pot recupera restul actelor detinute de el daca refuza sa mi le inapoieze .Va multumesc anticipat.
Nu are cum sa va impuna sa semnati un contract pe care nu il doriti.
Daca i-ati inmanat acte originale trebuie sa vi le dea, daca a facut copii, nu.
Va multumesc pentru raspuns. Daca avocatul refuza in continuare sa-mi inapoieze dosarul , cui ar trebui sa ma adresez ?
Avocatul are dreptul de a nu va restitui actele pana nu isi primeste onorariul sau.

orice avocat de drept civil stie asta...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Avocatul are dreptul de a nu va restitui actele pana nu isi primeste onorariul sau.

orice avocat de drept civil stie asta...

Utilizatorul a spus clar ca si-a achitat onororariile la care era obligat pana in prezent, conform intelegerii (contractului) initial. Doar acuma avocatul ii solicita incheierea unui nou contract.
Da, asa se pare...

In acest caz se pare ca si-a luat teapa avocatul.
Avocatul, conform celor sustinute de user, trebuie sa ii restituie actele.

Alte discuții în legătură

Dosar despagubire anrp- contract de asistenta juridica cu onorariu de succes emil007 emil007 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema . Acum 4 ani am angajat un avocat pt. a se ocupa de un dosar de despagubire ANRP. Anul acesta in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)
Am de plătit cheltuieli de judecată. pot solicita dovada lor? aș vrea să mă asigur că acele cheltuieli au fost reale și înregistrate flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, mai precis, in cazul in care am de platit cheltuieli de judecata, pot solicita o dovada a acestor cheltuieli? Am ... (vezi toată discuția)