Buna ziua,
sunt insarcinata in 13 saptamani. Urmeaza sa imi anunt angajatorul despre sarcina, va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie sa fac dupa aceea pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani (lucrez la o firma destul de mica, eu ma ocup de contabilitate si pana acum nu am avut nicio femeie insarcinata sa stiu cum se procedeaza si nu vreau sa omit ceva).
Va multumesc!
1. Anuntati angajatorul, in scris, ca sunteti gravida si atasati o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste acesta stare de graviditate.
2. - Apoi veti putea intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Certificatele medicale pentru conecdiul de maternitate le prezentati angajatorului care vi le plateste si recupereaza banii de la CJAS.
3. Dupa concediul de maternitate puteti intra in concediu crestere copil (CCC) si pentru aceasta procedati astfel:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC (atasati o copie dupa certificatul de nastere a copilului);
- pentru indemnizatia pentru CCC depuneti actele la Primarie;
- lista cu actele necesare o luati tot de la Primarie.
Sarcina si lauzie
Marybv
Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)