avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate!!! Va rog e foarte important ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate!!! Va rog e foarte important pentru mine!!!

Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine.Sunt divortata din anul 1990, am cumparat un apartament cu 2 camere in anul 1993 (eu am platit integral apartamentul din banii mei) si ca o tampita l-am pus proprietar si pe fostul meu sot. El stie chestia asta si acuma imi cere sa-i dau jumatate din valoarea apartamentului. Eu de-atunci am intretinut apartamentul, am platit impozitele, am facut renovari (mentionez ca atunci cand a plecat nu am avut aproape nimic facut in casa ex.gresie, faianta, varuit, centrala, apa potabila trasa separat, nimic). Impreuna avem un copil pe care l-am intretinut eu si actualul meu sot. Intrebarea mea este: se iau in considerare cheltuielile facute din 1993 pana in prezent?#-o
Cel mai recent răspuns: adelav , utilizator 08:44, 20 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Intradevar, mare tampenie!
Avand in vedere ca apartamentul a fost cumparat dupa divort, cand erati necasatorita, este posibil sa se ia in considerare ca fiind un bun propriu daca dovediti ca numai dvoastra ati contribuit la achizitie. In plus puteti obtine cea mai mare parte luind in considerare faptul ca fostul sot nu a acontribuit cu nimic nici la achizitie si nici la intretinerea lui de-a lungul timpului.
Buna ziua.
trebuie sa solicitati partajul judiciar pentru acel imobil. avand in vedere ca dvs locuiti in apartamentul in cauza de la data achizitionarii acestuia pana-n prezent , si ca dvs ati paltit facturile curente si v-ati ocupat de intretinerea imobilului, aveti sanse sa vi se atribuie in natura de catre instanta de judecata.
in ceea ce priveste sulta pe care va trebui sa o achitati fostului sot, valaorea acesteia poate fi diminuata in masura in care puteti face dovada ca imobilul a fost achitat exclusiv cu banii dvs proprii . la fel, daca aveti facturi si chitante pt utilitati , etc.
Am si chitanta si factura cu care am achitat integral, am de la locul meu adeverinta cand s-a retinut ratele la inceput (in jur de 2 ani)toate pe numele meu plus facturile si chitantele cu care am achitat impozitele, renovarile ce le-am facut de-a lungul timpului. Si totusi ar putea avea si el dreptul?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Copilul rezultat din concubinaj poate ataca actul de proprietate? lelia20052006 lelia20052006 In timpul casatoriei ce a durat 19 ani am devenit proprietari asupra unui apartament si parinti a doi copii.Dupa divort, la cca 5 ani,in urma procesului de ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sint daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma. In urma partajului instanta i-a atribuit apartamentul doamnei respective iar ... (vezi toată discuția)
Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)