avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul rezultat din concubinaj poate ataca actul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul rezultat din concubinaj poate ataca actul de proprietate?

In timpul casatoriei ce a durat 19 ani am devenit proprietari asupra unui apartament si parinti a doi copii.Dupa divort, la cca 5 ani,in urma procesului de partaj bunuri comune- imobilul proprietate personala pe numele amandorura(in care locuiesc cu cei 2 copii aflati in custodie),am fost obligata sa platesc o sulta fostului sot in termen de 8 luni...Acesta, la un an dupa divort,in urma unui concubinaj, mai face un copil si locuieste in aceeasi casa cu un alt copil al concubinei.
Nu astept cele 8 luni si voi achita mai repede sulta...stiu ca voi deveni unicul proprietar al apartamentului...Cum se procedeaza iesirea din indiviziune(parca asa ii spune:">...iertare daca gresesc!)...care va fi actul de proprietate si cum ma asigur ca acel copil(sau si cel pe care-l creste??!!!,nimic nu ma mai mira!), care nu sunt ai mei, nu vor ataca cumva actul meu de proprietate...sau mai concret:mai poate ataca cineva proprietatea acestui imobil ?
Cel mai recent răspuns: lelia20052006 , utilizator 08:07, 28 Iunie 2011
Nu mai exista indiviziune din momentul in care ii platiti sulta sotului sunteti proprietar al intregului imobil. Copilul din afara casatoriei nu are nici un drept asupra apartamentului si nu poate ataca actul de proprietate.
iesirea din indiviziune deja s-a produs din momentul de cand hotararea judecatoreasca a devenit definitiva si irevocabila. dvs achitati sulta prin executor si apoi intabulati partea care a fost a sotului pe numele dvs.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator
Actul dvs. de proprietate este sentinta de partaj, definitiva si irevocabila si nu va putea fi atacata de nici un alt copil al fostului dvs. sot, dupa ce faceti dovada achitarii sultei va inscrieti in rolul fiscal si va intabulati in cartea funciara ca unic proprietar si nu va mai poate periclita nimeni dreptul de proprietate.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adrianapoto Adrianapoto Bună, Am divorțat de soțul meu de curând. Anul trecut am achiziționat cu prima casa un apartament împreună cu sotul meu în acel moment. A fost luat ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Partaj-evacuare Borza Borza Soti divortati de 3 ani.Nu s-a facut partajul locuintei Ap. cu 2 camere la casa.Problema este urmatoarea pe contractul de vc si pe extrasul de cf este trecut ... (vezi toată discuția)