avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim - primire decizie pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim - primire decizie pensionare

Hristos a inviat!

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie 2015. Astazi mi-a adus aceasta decizie si sa-i incetez cim. Cu ce data incetez activitatea si in baza carui articol ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:33, 15 Aprilie 2015
Despre ce fel de pensie este vorba?
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

2. In functie de felul pensiei procedati conform celor de mai sus.

Daca este vorba despre pensie pentru limita de varsta sau de invaliditate de gradul I sau II, nu mai pot fi incidente prevederile art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca citim bine art. 56 (1), lit.c) el spune:

... la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;...
Daca citim bine mesajul initial se mentioneaza altceva.... a primit decizia de pensionare si nu decizia medicala asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Alte discuții în legătură

Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)