avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea contractului de mediere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea contractului de mediere

Am incheiat un contract de mediere cu o firma de privata de plasare fortei de munca in strainatate,care nu a respectat promisiunile verbale despre locul de munca la icheierea contractului de mediere am observat ca ce promisera verbal nu corespundea cu contractu in mare acestia spuneau verbal ca suma de bani achitata la incheierea contractului de mediere reprezinta actele si transportul an strainatate la locul de munca dar an contract nu specifica acest lucru si multe dintre obligatiile contractuale nu corespund cu promisiunile verbale totusi m-au comvins prin minciuna sa inchei contractul. Va rog un raspuns daca pot ataca cotractul pe calea actiuni pauline art 1254 sau cepot face in aceasta speta ,firma respectiva ma tot amina,VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:09, 14 Aprilie 2015
Buna seara,
Cazul prezentat de dvs nu intra sfera de aplicare a actiunii pauliane.
Puteti eventual solicita anularea contractului invocand eroarea ca viciu de consimtamant conf art 1207 alin 2 pct 2 Cod Civ.
De asemenea daca considerati ca acel contract de mediere nu respecta prev HG 384/2001 priv normele de aplic ale Lg 156/2000 priv protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma plasare forte de munca Rares Fulger Rares Fulger BUNA ZIUA! DETIN UN SRL SI AS DORI SA DESCHID UN BIROU PENTRU PLASAREA FORTEI DE MUNCA IN TARA DAR SI IN STRAINATATE. MA INTERESEAZA CE AUTORIZATII IMI ... (vezi toată discuția)
Despre firme si contracte de munca cimbru cimbru am 2 intrebari;1)vrem sa plecam ca si cuplu in strainatate la munca si vreau sa stiu cum verific o firma cat e de legala,ok,ce cheltuieli corecte ... (vezi toată discuția)