avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,pentru suspendare pfa in cic ci ce data se face suspendarea si daca se poate face daca ai datorii catre cass si cas?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 16 Aprilie 2015
1. Plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale ci numai de existenta veniturilor profesionale in cel 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Suspendarea activitatii PFA se face incepand cu data cu care solicitati indemnizatie pentru CCC.
- Suspendarea se poate face chiar daca aveti restante la plata contributiilor sociale.
Mai este o problema.cei de la finante cer si suspendarea certificatului emis de colegiul medicilor iar acesta se poate suspenda cu data la care se face cererea iar eu am terminat concediul medical pe 31 martie.cum se procedeaza in cazul acesta?
Va multumesc
1. Vorbiti si la Colegiul medicilor sa va spuna cum sa procedati.

2. Parerea mea este ca nu trebuie suspendat si certificatul emis de Colegiul medicilor ci numai activitatea ca PFA.

3. De asemenea puteti sa intrebati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Buna ziua,
Puteti sa ma ajutati si sa imi spuneti in ce lege gasesc procedura de suspendare a pfa si a profesiilor liberale?va multumesv
Intrati pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
si puneti intrebarea acolo.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil sotie pfa AlexIacoban AlexIacoban Buna ziua, Detin un PFA, iar in ianuarie 2016, am completat o declaratie la ONRC prin care atest faptul ca sotia participa la desfasurarea activitatii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului mamica2015 mamica2015 Buna seara, Sunt avocat de cativa ani si o viitoare mamica in 2015 . Momentan veniturle mele sunt relativ mici, nu am depasit pragul minim la care se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul ... (vezi toată discuția)