in cadrul judecarii recursului se poate face cerere de suspendare a judecatii pe motiv de boala? si daca da, aceasta incheiere poate fi atacata cu recurs?
Suspendarea poate fi ceruta numai pentru motive temeinice printre care nu este si cel privitor la starea de sanatate. Ar putea interveni suspendarea daca exista acordul tuturor partilor din dosar. Impotriva incheierii de suspendare, pentru ca intrerupe cursul judecatii se poate face recurs in toata perioada cit dureaza suspendarea.
daca inculpatul dovedeste prin expertiza medico-legala ca sufera de o boala care il impiedica sa participe la judecata, nu se poate admite suspendarea? sau daac se ridica o exceptie de neconstitutionalitate?
dar eu stiam ca incheierile date in situatia in care se pronunta o decizie ce nu poate fi atacata cu recurs, nu pot fi atacate cu recurs ..........
si daca , spre exemplu, recursul se judeca de catre completul de 9 al ICCJ, cine mai judeca recursul impotriva incheierii?
Art. 303: Suspendarea judecatii
(1) Cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca inculpatul sufera de o boala grava, care il impiedica sa participe la judecata, instanta dispune, prin incheiere, suspendarea procesului penal pana cand starea sanatatii inculpatului va permite participarea acestuia la judecata.
(2) Daca sunt mai multi inculpati, iar temeiul suspendarii priveste numai pe unul dintre ei si disjungerea nu este posibila, se dispune suspendarea intregii cauze.
(3) Incheierea data in prima instanta prin care s-a dispus suspendarea cauzei poate fi atacata separat cu recurs la instanta superioara in termen de 24 de ore de la pronuntare, pentru cei prezenti, si de la comunicare, pentru cei lipsa. Recursul nu suspenda executarea si se judeca in termen de 3 zile.
(4) Procesul penal se reia din oficiu de indata ce inculpatul poate participa la judecata.
(5) Instanta este obligata sa se informeze periodic daca mai subzista cauza care a determinat suspendarea procesului penal.
(6) Instanta suspenda judecata, prin incheiere motivata, si in cazul in care a fost ridicata o exceptie de neconstitutionalitate, pana la solutionarea de catre Curtea Constitutionala a exceptiei. Daca inculpatul este arestat, se aplica in mod corespunzator prevederile art. 3002, iar daca fata de acesta s-a dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea sau masura obligarii de a nu parasi tara, se aplica, in mod corespunzator, art. 145 si 1451. Incheierea este supusa recursului in termen de 24 de ore de la pronuntare, pentru cei prezenti, si de la comunicare, pentru cei lipsa. Recursul se judeca in termen de 3 zile.
celina, multumesc ca mi ai citat din cod, dar cunosteam articolele pe dinafara, nu era nevoie sa imi citezi......
iar ce mi ai citat tu nu imi raspunde la intrebare, dat fiind ca incheierile care se pronunta in cauzele pentru care se pronunta decizii ce nu pot fi atacate cu recurs, nu mai pot fi atacate cu recurs.
@GabrielA : multumesc, asa ma gandeam si eu, dar nu eram sigura, si as fi vrut opinia cuiva care s-a lovit de o asemenea problema.
Apel
ruonscalafat
dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)