Buna ziua. Va cer scuze de la inceput daca va trebui sa repetati raspunsul la intrebarea mea. E posibil ca ea sa fi fost deja pusa de altcineva aflat in aceeasi situatie . Tatal meu a decedat in septembrie 2014.Apartamentul in care locuia impreuna cu mama era pe numele ambilor, erau copropietari (50% tata , 50% mama). Masina avea unic proprietar , tata.Acum , la cateva luni de la disparitia lui, mama ar dori sa facem succesiune. Prima mea intrebare
: cat timp , de la deces, poate fi facuta succesiune ptr a plati cat mai putin?(am inteles ca exista o perioada in care taxele nu sunt asa mari) Care ar fi rolul succesiunii(in general cat si in cazul in care eu si sora mea nu avem nici o pretentie asupra apartamentului si masinii)?Care ar fi pasii de urmat? Daca ar mai fi ceva de stiu despre subiect va rog sa imi mentionati diferitele aspecte! Multumesc anticipat!
taxele pt dezbaterea succesiunii sunt aceleasi, ce platiti in plus daca nu terminiati de dezbatut in termen de 2 ani , e impozit care e de 1% din valoarea bunurilor mostenite.
masina, daca a fost cumparata in timpul casatoriei e bun comun, chiar daca e numai pe numele tatalui.
Daca nu aveti pretentii la mostenire, acceptati mostenirea si apoi cedati-o mamei prin donatie sau cum vreti, nu renuntati la mostenire.
Taxa de succesiune
adrosz
Buna ziua!
Am cateva intrebari referitoare la succesiune dupa decesul unuia dintre parinti. Ca fiica mostenitoare, pot ceda dreptul meu mamei mele, insa cu ... (vezi toată discuția)