avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Atelier ca sediu social comun pentru 2 persoane fizice ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Atelier ca sediu social comun pentru 2 persoane fizice inregistrate ca PFA

Buna seara,
am ocazia sa imi duc activitatea de PFA producator manufacturier intr-un atelier care insa e dat in comodat altui PFA. Cum e greu de gasit un loc pentru incropirea unui astfel de atelier, colegul meu tot PFA e de acord sa impartim acelasi spatiu, as dori doar sa stiu daca ne putem inregistra amandoi in acelasi spatiu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:49, 15 Aprilie 2015
Da. Dumneavoastra v-ati inregistrat sediul social al pfa-ului acasa la adresa din buletin iar activitatea o puteti desfasura in alt spatiu inchiriat pe baza de contract. Dupa ce aveti acel contract de inchiriere pentru o anumita parte din acel spatiu, mergeti la registrul comertului. In contract sa treceti clar daca se pune problema decontarii si a unor cheltuieli cu utilitatile si intretinerea spatiului (si in ce procent) sau intra toate in valoarea chiriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat Any35 Any35 Bună ziua! Vreau să-mi deschid un pfa pentru a închiria un spațiu într-un salon, pentru manichiura. M-am înregistrat la Registrul comerțului și ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediu fiscal si apartament inchiriat. ce impozit pe imobil se plateste in 2016? pam79 pam79 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in aplicarea anumitor prevederi din noul cod fiscal cu privire la un PFA. Situatia in cauza: PFA cu: - sediu fiscal ... (vezi toată discuția)
Chiria cheltuiala deductibila Aliman Alexandra Aliman Alexandra Buna ziua, Sunt inregistrata PFA in Brasov si imi desfasor activitatea la Bucuresti. In Bucuresti locuiesc in chirie cu o persoana cu acelasi statut de PFA ... (vezi toată discuția)