avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua! Am avut un contract de munca pe termen limitat pana la 15 februarie. Imediat dupa aceasta data am ramas insarcinata. Urmez sa nasc in octombrie-noiembrie si as dori sa stiu daca mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului timp de 2 ani. Daca nu, va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in caz ca nu gasesc un loc de munca. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:59, 15 Aprilie 2015
Imediat dupa incetarea c.i.m. la data de 15.02.2015, trebuia sa va inregistrati la somaj daca indeplineati conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.

Din somaj se putea intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
1. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Daca veti naste in oct.-nov. cele 12 luni eligibile sunt nov.-dec. 2014 - oct.-nov. 2015.

2. - Dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) trebuia sa va inregistrati imediat la Agentia de Somaj daca in ultimele 24 de luni aveati 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
- Fiind in somaj indemnizat ati fi putut beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC.

3. Chiar daca va angajati in luna aprilie va ramane descoperita (fara venituri) luna martie 2015.

4. Va puteti inregistra la Agentia de Somaj si acum pentru a beneficia macar de concediul de maternitate (126 de zile - sarcina si lauzie = pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)