avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren extravilan

Ce pot sa fac daca am incheiat un antecontract de vanazare cu un coproprietar pt. cota de 1/2 care ii revine acestuia dintr-un teren extravilan, iar celalalt coproprietar a decedat si nu se stie cine sunt mostenitorii:
1. Cum pot sa aflu cine sunt mostenitorii decedatului?
2. Cum pot sa fac cadastrul si intabularea terenului daca nu am acordul coproprietarului?
3. Pot sa fac vreun fel de actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii defunctului?
4. Daca fac actiune pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de proprietate trebuie sa chem in judecata si pe coproprietar (avand in vedere ca prin antecontract urma sa cumpar doar cota de 1/2 din teren, respectiv cota celui cu care am incheiat contractul)
5. Cu se aplica legea 17/2014 in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Vânzare drepturi succesorale valer67 valer67 Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpăra dreptul de cotă-parte dintr-un teren intravilan fără ieșirea moștenitorilor din indiviziune? ionut simion ionut simion Buna ziua, Doresc sa cumpar dreptul de cota parte de la verii mei. Ei au mostenit pamantul de la tatal lor, este in intravilan, cota parte de 1/2 dintr.o ... (vezi toată discuția)
Pot obliga pe cineva sa dezbata succesiunea? poppmaria poppmaria CUM POT OBILGA SA DEZBATA SUCCESIUNEA PE CINEVA? Te TP. sunt 2 persoane cota 1/2 fiecare. Unul dinre ei a decedat. Avem iesire din indiviziune ficare cu lotul ... (vezi toată discuția)