ionut simion a scris:
Multumesc.
Am inteles ca :
- tr sa dezbata mostenirea daca vor sa.mi dea cota parte din teren (chiar daca dau toti semnatura ca.mi vand, fara certificat mostenitor nu este valabil);
- vanzarea de cota parte este posibila ( imi spunea cineva ca a fost interzisa prin lege aceasta practica).
Ca si procedura, cum ar trebui sa facem? Ei sunt toti 4 in Spania...
1. Sa faca certificat mostenitor;
2. Contract de vanzare cumparare cota parte din teren? Aici ei trebuie sa fie toti in tara sa semneze contractul? Cum as putea sa fac astfel incat ei sa nu faca un drum pana in Romania ca sa dea semnatura?
Multumesc anticipat.
Nu a fost interzis prin lege. Insa vorbim de lucruri diferite.
O data este vorba despre vanzarea de drepturi succesorale, care se poate face si fara dezbaterea mostenirii. Nu e interzisa, insa e riscanta, pentru ca achizitionati ceva...pe care nu sunteti sigur. In functie de optiunea succesorala a celolalti mostenitori, drepturile dvs, eventuale, se pot mari sau micsora. In orice caz este o situatie litigioasa, dvs dobandind doar niste drepturi.
Apoi, vorbim despre transmiterea unei cote dupa dezbaterea succesiunii. Prin cumpararea acesteia deveniti proprietar exclusiv pe o cota determinata. De asemenea, sunteti asigurat prin faptul ca vanzatorul are un act de proprietate (certificatul de mostenitor), are intabulare si ulterior, veti putea intabula si cota dvs.
Referitor la intrebarile dvs.
1. Da, trebuie sa dezbata succesiunea, sa obtina certificatul de mostenitor, sa intocmeasca documentatia cadastrala si sa intabuleze certificatul de mostenitor.
2. Da, fie vin personal, fie se prezinta la Consulat sau Ambasada si intocmesc o procura pentru dezbaterea succesiunii si una pentru vanzare.