avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a administratorului
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a administratorului

In anul 1994 a fost infiintata societatea X srl de catre administratorii A,B,C . Aceasta societate a fost radiata in anul 2003 si potrivit dispozitiilor art. 237 alin. 10 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului(…) revin actionarilor". La momentul radierii in patrimoniul societatii exista un imobil detinut de societate in cota de 1/3 ( cota de 2/3 era detinuta de o persoana fizica straina de sociatetae in cauza) a carei situatie juridica nu este clarificata pana in prezent in sensul ca fostii asociati nu au solicitat inscrierea in CF in cotele corespunzatoare, bunul figureaza in CF in continuare pe societatea care in prezent este radiata. In anul 2006 se infiinteaza o noua societate doar de catre A( unul dintre fostii asociati), noua societate este supusa procedurii de faliment in cadrul careia a fost formulata de catre lichidatorul judiciar o cerere de atragere a raspundere - admisa de catre instanta si prin care s-a stabilit raspunderea delictuala a administratorului si asociatului unic A. Avand in vedere aspectele prezentate si a dispozitiilor mai sus amintite, doresc executarea lui A in vederea recuperarii unei parti din pasivul siocietatii in faliment ( avand in vedere sentinta prin care s-a admis cererea de atragere a raspunderii). As putea sa urmaresc cota parte ce ii revine lui A din imobilul societatii X ( RADIATA) avand in vedere ca imobil;ul nu face parte din patrimoniul noii societi si nici nu a fost adus ca aport insa asa cum am mentionat prin sentinta s-a stabilit raspunderea civila delictuala a lui A. Mentionez ca imobilul in cauza apare in continuare in CF pe societatea radiata fostii administratori printre care si A nu au inteles sa solicite inregistrarea pe numele acestora in cote corespunzatoare a imobilului ca urmare a radierii si atribuirii in natura.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:57, 15 Aprilie 2015
Nu aveti temei legal sa incercati sa aduceti in patrimoniul admnistratorului cota parte din acea cladire. Ati fi putut intenta ceea ce se numeste o actiune pauliana, daca dovedeati ca v-a fraudat interesele prin neîntregirea patrimoniului. Insa cum netrecerea cladirii pe numele persoanei s-a facut anterior falimentului actualei societati, nu aveti cum demonstra frauda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului statutar mateutiu mateutiu In anul 1994 a fost infiintata societatea X srl de catre administratorii A,B,C . Aceasta societate a fost radiata in anul 2003 si potrivit dispozitiilor art. ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)