avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire indiviziune

Buna ziua,

Am si eu o speta, sper sa ma puteti lamuri. Parintii nostri au decedat inainte de '90, lasand celor 7 frati intreaga mostenire, respectiv o casa si mai multe terenuri intravilane. S-a efectuat o succesiune partiala, 3 dintre frati renuntand expres la mostenire, practic ramanand 4 mostenitori legali, dintre care 2 nu au copii, restul 2 avand fiecare cate un copil. Unul dintre cei 4 mostenitori legali a locuit dintotdeauna in casa disputata, desi impozitele au fost platite de toti mostenitorii. 2 dintre mostenitori doresc vanzarea casei, 2 se opun inversunat. Nici unul dintre mostenitori nu are posibilitatea de a-i plati sulta celuilalt. Intrebarea este daca locatarul imobilului mostenit poate uzucapa si in ce conditii, daca se poate solicita iesirea din indiviziune, precum si modalitatile de vanzare fortata.

Multumesc anticipat!
Din cele aratate nu se pune problema uzucapiunii. Nu sunt intrunite conditiile.

Iesirea din indiviziune presupune impartirea/delimitarea exacta a cotelor ce apartin fiecarui mostenitor.

Una din modalitatea de "vindere fortata" reprezinta scoaterea la licitatie a imobilului respectiv, iar banii obtinuti se vor imparti intre mostenitori, direct proportional cu cota -parte mostenita de fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere intre frati iceparu iceparu In urma decesului parintilor am mostenit o casa la tara si teren intravilan.Declarativ amandoi vrem sa vindem dar unul pretinde un pret exagerat ce face ... (vezi toată discuția)
Proprietari multipli pe un imobil, partaj smileylory smileylory Buna ziua. Intrebarea mea este: daca exista o casa cu patru proprietari(este o mostenire catre 4 frati), iar trei dintre ei vor sa vanda si al patrulea se ... (vezi toată discuția)
Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)