avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum se poate sterge numele din banca de credite?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum se poate sterge numele din banca de credite?

acum cativa ani am facutr pentru cineva un credit cu garantie imobiliara....acesta nemaiachitand la timp rata, a atras asupra mea raportarea in biroul de credite....Cum sa fac pentru a-mi sterge numele de acolo??.....acum am nevoie mare de un credit si nu il pot obtine.....Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 21:45, 15 Aprilie 2015
In primul rand ,trebuie sa achitati ratele"la zi", si, dupa aceea va adresati bancii creditoare ptr. a va radia de la biroul de credite.
Conform regulamentului de functionare a Biroului de Credite (similar, si pentru Centrala Riscului de Credit, fosta Centrala Riscurilor Bancare), radierea din evidentele acestor institutii se face doar in caz de eroare - practic, o banca sau o institutie financiara poate cere radierea unor informatii doar daca au fost raportate eronat.

Daca dvs ati luat un credit pentru cineva care nu a platit, dar creditul a fost pe numele dumneavoastra (chiar daca ati luat pentru altcineva! asta nu intereseaza banca, executorul etc), informatiile negative referitoare la aceasta se vor sterge din Biroul de Credit la trecerea a 5 ani de la ultima restanta, respectiv din Centrala Riscului de Credit la 7 ani de la ultima restanta.

Puteti gasi alte informatii aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de credit cosmyn86 cosmyn86 Buna seara.Acum trei ani am fost raportat la Biroul de credit,in acest timp datoria a fost achitata in urma unei intelegeri cu firma de recuperare.Ma ... (vezi toată discuția)
Restante achitate, cum actualizez datele la biroul de credit? tusu tusu Buna ziua, am avut trei restante la banci, drept pentru care am fost inregistrat in Biroul de Credit. intre timp, le-am achitat, doua unor societati de ... (vezi toată discuția)
Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)