avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA 5%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA 5%

Am procurat un apartament in constanta si am platit 5% TVA. Acum vreau sa-l vand si sa procur un ap. in Bucuresti. Mai pot profita de 5% sau trebuie sa platesc 19% TVA?
Cel mai recent răspuns: Alina Badea , Avocat 16:26, 15 Aprilie 2015
Potrivit art. 140 alin. 2 indice 1 litera c), "orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%, respectiv:

1. în cazul persoanelor necăsătorite, să nu fi deţinut şi să nu deţină nicio locuinţă în proprietate pe care au achiziţionat-o cu cota de 5%;

2. în cazul familiilor, soţul sau soţia să nu fi deţinut şi să nu deţină, fiecare sau împreună, nicio locuinţă în proprietate pe care a/au achiziţionat-o cu cota de 5%;".

Din formularea prevederii de mai sus, rezulta ca nu veti putea achizitiona tot dvs. o locuinta in cadrul politicii sociale, intrucat ati detinut/veti fi detinut o astfel de locuinta.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
Alina Badea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA,. SUNT NECASATORITA SI IN IUNIE VOI ACHIZITIONA O LOCUINTA NOUA. DACA FRATELE MEU ISI CUMPARA O LOCUINTA IN LUNA MAI LA CARE BENEFICIAZA DE TVA 5% ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pentru constructii noi mcionescu mcionescu Vreau sa intreb urm:daca am achizitionat un ap nou de la un dezvoltator cu tva 5% in viitor voi mai putea cumpara un astfel de apartament tot cu tva 5 %? (vezi toată discuția)
Beneficiari de reducere tva la 5% gsenerg gsenerg pot beneficia de reducere TVA la 5% daca in urma cu 3 ani am achizitionat un apartament - locuinta de serviciu cu scutire de TVA? (vezi toată discuția)