avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lntrebare despre munca in afara tarii in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lntrebare despre munca in afara tarii in timpul CCC

Bună ziua. As dori sa știu dacă pot sa lucrez legal în afara tarii, dacă în tara îmi iau concediu de creștere a copilului având 20 de ani lucrați cu carte de munca (soția mea nu este angajata niciunde).
Cu stima CRISTI M.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 16 Aprilie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

2. Asadar in perioada de concediu crestere copil (CCC) trebuie salocuiti in Romania impreuna cu copilul pentru care primiti indemnziatie pentru CCC.
Buna ziua. Eu locuiesc in romania,sunt cetatean roman, vreau doar sa merg sa lucrez in strainatate cu acte in regula ptr. ca aici nu ma voi descurca cu banii sa-mi intretin familia...
Art.16 din OUG 111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

Prin urmare, daca veti pleca in strainatate plata indemnizatiei se va suspenda.
1. Dvs. aveti domiciliul in Romania dar daca veti pleca in strainatate la munca inseamna ca veti locui acolo o perioada.

2. Iar textul de lege tocmai asta spune ca pe perioada CCC trebuie sa locuiti in Romania cu copilul pentru care primiti indemnizatie.
buna ziua.doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate ca eu sa lucrez afara si sa primesc in tara ccc,legal...

Alte discuții în legătură

Indemnizație copil Mirabela R. Mirabela R. Buna ziua, sunt in concediu de creștere copil, în primul an din cei doi, locuiesc in România și este posibil să plec în străinătate (în UE) cu ... (vezi toată discuția)
Icc AnamariaT91 AnamariaT91 Bună ziua. Am o întrebare. .. Cum se procedează cu indemnizatia de crestere copil cazul în care plec temporar cu soțul si fetița în străinătate? ... (vezi toată discuția)
Ccc si munca in strainatate ? Romeo10 Romeo10 Se poate munci intr-un stat non membru ue, si sa beneficiezi si de indemnizatie ccc ? Ce actiuni se poate lua impotriva ta in cazul in care ai face asa ceva ... (vezi toată discuția)