avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna ziua, sunt in concediu de creștere copil, în primul an din cei doi, locuiesc in România și este posibil să plec în străinătate (în UE) cu familia. Întrebarea mea este daca mai beneficiez de indemnizație după ce plecam și dacă este influențată și de faptul că aș lucra sau nu, acolo?
Cel mai recent răspuns: Mirabela R. , utilizator 18:05, 14 Februarie 2019
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

art.16
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
.....

Asadar, daca in timpul CCC nu mai locuiti in tara , atunci plata indemnizatiei se va suspenda.
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Ccc si munca in strainatate ? Romeo10 Romeo10 Se poate munci intr-un stat non membru ue, si sa beneficiezi si de indemnizatie ccc ? Ce actiuni se poate lua impotriva ta in cazul in care ai face asa ceva ... (vezi toată discuția)
Sunt in cic -plec din tara. lili09 lili09 Cine stie sa-mi spuna ce trebuie sa fac daca sunt in cic optiunea 2 ani, termenul expira la anu' trebuie sa plec din tara nu pentru munca, plec cu sotul meu ... (vezi toată discuția)