avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu auto stationat pe DN
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu auto stationat pe DN

Salutare,

Luni am avut parte de o fericire: circuland agale pe DN22 (Tulcea-Constanta) m-am proptit in fundul unui alt participant la trafic oprit pe mijlocul benzii de mers (nici cea mai mica intentie de a o trage cat mai pe dreapta), la 150m dupa varf de deal, complet nesemnalizat (avarii, lumini, triunghi). Peste astea, soferul nu se afla in masina la momentul impactului.

Conform organului, eu sunt vinovat pentru producerea accidentului. Am refuzat categoric ideea amiabilei, cu riscul amenzii de rigoare.

Din pacate, am tot amanat momentul achizitionarii unei camere de bord. Am doar foto post-accident cu toate detaliile.

Acum vine partea in care va cer ajutorul: exista parghii legale care sa imi sustina o contestatie iar astfel sa se inverseze rolurile si sa imi pot repara masina pe asigurarea individului?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 07:32, 18 Aprilie 2015
Daca politia zice ca sunteti vinovat si asa pare e greu sa faceti ceva concret.
Aveti dreptul de a urma caile legale dar viteaza cu care circulati a constituit problema alaturi de parcarea aiurea de catre acel individ care asa pare din ceea ce ziceti.

Politia ce zice este culpa comuna sau exclusiva?
Pentru producerea accidentului, culpa exclusiva.
Viteza cu care circulam era cea legala, nu asta a fost problema. Pana la urma, nu putem vorbi de pastrarea distantei de siguranta, din moment ce tipul era stationat neregulamentar.
In functie de viteza si de posibilitatea concreta de a evita impactul se va stabili vinovatia prin expertiza.
Ar fi bine sa aveti expert parte si avocat daca stiti ca sunteti nevinovat.
Daca sunteti nevinovat si ati miza pe faptul ca este suficient ca asa considerati, eu cred ca v-ati insela...
Cel din spate e de vina dar se poate contesta PV in termenul legal .
In cazul unui proces ,conducatorul auto stationat va sustine ca a amplasat triungiul reflectorizant conform legii si a plecat dupa ajutor . De ce nu era acolo triunghiul? A fost suflat de curent curentul (de aer) sau de 'suflat' de altcineva ,el nu are de unde sa stie deoarece nu se afla acolo .
Ati mentionat in PV ca nu sunteti de acord ?
Aveti martori ca masina stationa neregulamentar? Ca de inregistrari video nu este vorba .
Soferul auto de la masina stationata a aparut la constatarea politiei ?
Circuland agale poate insemna si ca ati circulat cu viteza legala (100) dar relaxat (atentie diminuata) fapt intarit si de eveniment .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie, o speta interesanta, amenda administrativa sau penala ? utilizator1111 utilizator1111 Va supun atentiei un accident destul de ciudat cel putin pentru mine ca si sofer, la care in masura posibilitatilor si a cunostintelor celor de pe acest forum ... (vezi toată discuția)
Masina parcata neregulamentar accident ramius ramius Buna ziua. Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)