avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala caine fara lesa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala caine fara lesa

Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am asezat 2 minute pe o banca sa astept pe cineva moment in care cainele meu s-a intins pe jos si ca sa nu stea sugrumuta in lesa i-am dat drumul sa stea lejer insa il tineam cu mana de zgarda. A venit o doamna si a inceput sa urle si sa se crizeze ca este caine agresiv fara lesa etc in conditiile in care si dansa avea un caine (cocker) s-a dus la masina politistilor locali, acestia au venit s-au legitmat si mi-au cerut actele...eu le-am spus ca domana are probleme si ca nu s-a intamplat nimic cainele meu nici nu s-a miscat sau reactionat in vreun fel (tin sa mentionez ca ma mai duc cu ea la copii bolnavi de autism, ma rog nu stiu cata lumea stie depsre terapia cu animale) moment in care domnul politist plin de exces de zel ma intreaba pe un ton foarte flegmatic ce studii am. L-am intrebat ce relevanta are acest aspect? Dupa care mi-a taiat-o foarte repede ca el nu are ce discuta cu mine, si s-a intors spre persoana care eu o asteptam si care avea si el un caine din rasa shar-pei in varsta de 7 luni. L-a luat pe domnul cu shar-pei-ul de o parte a vorbit cu danusl ceva nu am auzit ce, dupa care a revenit la mine cu un proces verbal pe care trebuia sa-l semnez. Am refuzat. Si mi-a venit acasa amenda, in cutia posta, fara sa semneze nimeni pentru ea pur si simplu, o copie a proceseului verbal. Citit acel proces verbal domnul politist local a scris in porcesul verbal ca eu -atentie- plimbam cainele, in conditiile in care eu stateam pe banca si a scris ca este rottweiler in conditiile in care cainele meu nu are niciun act de provenienta pedigree care sa ateste autenticitatea rasei. Este un caine care seamana cu un rottweiler, nu este recunoscut de asociatia chinologica, ca ar fii rottweiler. Pot sa ma duc cu aceste argumente sa contest amenda? Tin sa precizez ca am si 2 martori care s-au oprit pentru ca ma cunosteau si au asistat la intrega discutie. Martorii nu sunt prieteni, amici sau rude, sunt doar cunostinte prin intermediul cainilor. La fel ca si doamna care a avut aceeasi problema ca si mine si a scris aici pe forum si eu stiam ca mai intai trebuia sa primesc un avertisment. Si mai tin sa mentionez ca era o ora destul de tarzie si in parc nu prea mai erau oameni sau copii, doar stapani de caini de rase mici.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
alexandrupetrisor, utilizator
Buna ziua...va duceti in termen de 15 zile de la primirea pv la Judecatoria sector5 si depuneti o contestatie impotriva pv....OUG nr 2 /2001 precizeaza ca: avertismentul verbal,avertismentul scris si amenda sunt sanctiuni, dar nu precizea in mod expres cum sa fiti sanctionat...ramane la aprecierea agentului constatator...acum referitor la caine trebuie sa-l purtati cu botnita si zgarda iar de plimbat il duceti in locurile special amenajate pt talia lui...eu nu contest faptul ca va cunoasteti cainele, dar nu puteti sti ce il irita si cum reactioneaza...cat despre copii stiti f bine ca animalele simt imediat omul si ce suflet are..cred ca m-am facut inteles...iar despre comportamentul politistului stiti ca este o zicala"forta-n cap=minte-n picioare"...cu respect
Ok, un om poate la fel de bine sa agreseze pe cineva pe strada. Eu nu vad oamenii ca merg in catuse preventiv. Merg in catuse abia dupa au savarsit fapta. La fel si cainele meu, cand acel caine o sa puna gura pe un om, indiferent de situatie, eu sunt dispus sa raspund prin orice fel de mijloace penale, contraventionale etc. Ca sa intelegeti ce fel de caine este mi-au spart casa cu el in casa. Probabil ca s-au speriat doar de rasa in sine...oricum acum mi-am luat inca unul care este antrenat special pentru paza. Pentru ca rottweilerul nu era dresat/antrenat pentru asa ceva.
...da stimate domn, dar nu puteti schimba dvs conceptiile din vorba...legea unde va incadrati dvs are rol preventiv ca si multe alte legi...incatusarea este o masura coercitiva si se aplica infractorilor de orice fel si nu ii plimba nimeni ca pe urs pe strada...au dreptul la demnitate...numai atunci cand comit infractiunile nu se mai gandesc la demnitate...ce vedeti la TV, este manipulare in masa..respect
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
zatara76, utilizator
Un puscarias nu merge nici inainte de a fii puscarias in catuse...nici dupa ce a iesit din puscarie....

Alta problema este, cum se hotaraste daca un caine este agresiv sau nu? Doar prin simpla rasa? Pai inseamna ca si rusii si nemtii sunt toti niste criminali, chiar si italienii ( Iosif Vissarionovich Stalin, Adolf Hitler, Benito Mussolini).


Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
alexandrupetrisor a scris:

Alta problema este, cum se hotaraste daca un caine este agresiv sau nu? Doar prin simpla rasa? Pai inseamna ca si rusii si nemtii sunt toti niste criminali, chiar si italienii ( Iosif Vissarionovich Stalin, Adolf Hitler, Benito Mussolini).


Buna ziua,

Prin lege este stabilit!Lecturati aici:[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de botnita pentru rottweiler? adiut89 adiut89 Am un rottweiler si nu stiu daca este obligatoriu bornita sau nu ? are aproape 3 ani e mare dar nu stiu daca este obligatoriu ? in lesa il tin tot timpu cand ... (vezi toată discuția)
Intrebari labrador? bogdaNNN25 bogdaNNN25 Bună ziua! Am 15 ani (am buletin) şi imediat voi primi un Labrador. Vreau să vă întreb când creşte mai mare îl pot plimba singur pe stradă ... (vezi toată discuția)