avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA vs Contract de munca
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA vs Contract de munca

Buna ziua,
Sa presupunem ca o firma are cativa angajati care au salar de cca 2000 lei si in carte de munca au trecut minimul. Care este solutia pentru angajator sa fie legal si sa isi justifice diferenta de bani de la 975 pana la 2000 lei.
Este o solutie buna sa sugereze angajatilor sa isi faca pfa si au contract de munca plus un contract de prestari servicii sau este mai bine sa treaca suma corecta?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 11:30, 16 Aprilie 2015
Trebuie sa treaca suma corecta in contract. Chiar daca salariatii isi fac si pfa-uri si li se da diferenta, e considerata activitate dependenta si impozitele sunt la fel ca la salariati. Cititi detaliile la adresa [ link extern ]
Buna ziua,
Nu este problema ca in contract au minimul si ei iau mai mult.
In contract este trecut salariul de incadrare, brutul realizat in luna poate diferii de salariul de incadrare(diferenta se poate trece la sporuri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca suspicios strazi1 strazi1 Buna seara, de curand am schimbat domeniul de activitate din cauza problemelor de sanatate... M-am angajat ca bucatar la o cafenea, salariul promis fiind ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie alinacocolina alinacocolina AS dori sa poata cineva sa imi spuna care este salariul minim de incadrare fara sporuri pentru un muncitor bucatar intr-un spital de psihiatrie,de la ce suma ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si sporul de vechime Gyna Gyna O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)