Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si anume:doresc sa imi deschid o firma cu viitorul sot si anume sa ne achizitionam un camion si sa mergem sa lucram cu el in strainatate.Complicatie este faptul ca el are o fetita careia ii plateste pensia alimentara, el cu fosta prietena nu au fost casatoriti iar fetita poarta numele mamei, nu stiu daca acest lucru are vreo relevanta.Ideea este ca nu am vrea ca mai tarziu sa ne trezim ca fosta cere marirea pensiei alimentare sau stiu eu alte venituri suplimentare in cazul in care afacerea noastra merge si avem profit.Nu stiu daca poate sa ceara marirea pensiei sau alte venituri daca tatal are venituri mari.Stiu ca calcularea pensiei alimentare se face in functie de salar, ei bine el a convenit cu fosta sa plateasca 400 ron chiar daca el este angajat cu minimul pe economie.As dori un sfat in legatura cu feleul in care ar trebui sa procedam la infiintarea firmei si daca ea are dreptul sa ceara marirea pensiei daca tatal are firma si are venituri mari sau cum sa procedam.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua
Nu se poate evita un eventual proces de majorare a pensiei de intretinere a minorei. In cazul in care tatalui ii cresc veniturile, minora prin mama este indreptatita la a cere majorarea pensiei.
Infiintarea firmei nu are nicio legatura cu pensia de intetinere si nu puteti influenta la infiintare, in niciun mod evolutia ulterioara a situatiei.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Dar in situatia in care am face firma pe numele meu dar ulterior facem nunta si trec pe numele sotului ar putea sa ceara marirea pensiei?Adica veniturile firmei ar ramane tot pe mine sau ar fi veniturile familiei?
Pensie alimentara
irinuscha
buna ziua,
ma numesc irina si am o fetita de 7 ani.sunt divortata de 2 ani, si la momentul divortului tatal copilului nu avea statut de salariat, drept ... (vezi toată discuția)