avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sume incasate necuvenit din crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sume incasate necuvenit din crestere copil

Salutare,

Am si eu doua intrebari:
1. Trebuie sa platesc penalitati la sumele incasate abuziv
2. La stabilirea sumei ce trebuie sa o returnez mi se calculeaza din oficiu stimulentul de insertie sau trebuie facuta vreo cerere ?

Problema consta in: Am intrat in CCC din Ian 2013 pana in Noi 2014 ( 2 ani). In ian 2014 m-am angajat cu forme legale insa nu am anuntat/ cerut sistarea indemnizatiei si as vrea sa o fac acum.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 16 Aprilie 2015
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu spune nimic de plata de penalizari la restituirea sumelor incasate necuvenit.

2. Stimulentul de insertie (ca si indemnziatia pentru CCC) nu se acorda din oficiu ci numai la cerere.
Adevarat a inviat,

OUG 111/2010 la art 24 (1) precizeaza
Art. 24

(1)Sumele încasate necuvenit se recuperează de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agenţiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescripţie.

De aici eu inteleg ca directorul executiv este obligat sa tina cont in stabilirea sumei de restituit de stimulentul de insertie la care aveam dreptul, mai ales ca CCC s-a incheiat de drept in Noiembrie 2014.

Inteleg gresit ?

Multumesc,
1. Actualizat articolul mentionat de dvs. este astfel:

Art. 24
(1) Sumele reprezentand drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, incasate necuvenit, se recupereaza de la beneficiarii acestora, in conditiile legii, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agentiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie. Sumele se achita de catre debitor, in termen de 180 zile de la data comunicarii deciziei.
...

2. In niciuna din variante nu se specifica nimic in legatura cu stimulentul de insertie.
@ BadeaMAdrian

Directorul executiv nu trebuie sa tina cont de nimic in stabilirea sumei de restituit , el va semna decizia de imputare cu suma imputata dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri impozabile in perioada concediului de crestere a copilului cseli cseli nevasta mea a fost in concediu de crestere a copilului in perioada 2009 iulie-2011 iulie. a primit o scrisoare de la Agentia de plati si inspectii sociale ca ... (vezi toată discuția)
Prescripție pentru incasare bani necuveniti Ali lori Ali lori Daca in 2014 am avut concediu de crestere a copilui si am luat indemnizația o luna in plus, in feb 2017 anaf—ul mai poate emite o decizie de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil primita in plus in mod necuvenit andrady06 andrady06 M-am angajat cu 6 luni inainte sa ies din concediul de crestere al copilului si nu am fost sa depun nici o cerere pentru stimulent deaorece abia am aflat ca ... (vezi toată discuția)