Am si eu doua intrebari:
1. Trebuie sa platesc penalitati la sumele incasate abuziv
2. La stabilirea sumei ce trebuie sa o returnez mi se calculeaza din oficiu stimulentul de insertie sau trebuie facuta vreo cerere ?
Problema consta in: Am intrat in CCC din Ian 2013 pana in Noi 2014 ( 2 ani). In ian 2014 m-am angajat cu forme legale insa nu am anuntat/ cerut sistarea indemnizatiei si as vrea sa o fac acum.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu spune nimic de plata de penalizari la restituirea sumelor incasate necuvenit.
2. Stimulentul de insertie (ca si indemnziatia pentru CCC) nu se acorda din oficiu ci numai la cerere.
(1)Sumele încasate necuvenit se recuperează de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agenţiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescripţie.
De aici eu inteleg ca directorul executiv este obligat sa tina cont in stabilirea sumei de restituit de stimulentul de insertie la care aveam dreptul, mai ales ca CCC s-a incheiat de drept in Noiembrie 2014.
1. Actualizat articolul mentionat de dvs. este astfel:
Art. 24
(1) Sumele reprezentand drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, incasate necuvenit, se recupereaza de la beneficiarii acestora, in conditiile legii, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agentiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie. Sumele se achita de catre debitor, in termen de 180 zile de la data comunicarii deciziei.
...
2. In niciuna din variante nu se specifica nimic in legatura cu stimulentul de insertie.