avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca dupa achitarea creditului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca dupa achitarea creditului

Buna ziua,
Am avut un credit Prima Casa la Millennium Bank pe care l-am inchis anticipat.Pentru ridicare ipotecii am solicitat bancii o adresa pe care inca nu mi-au furnizat-o desi au trecut 7 zile lucratoare.As dori sa ma ajutati cu urmatoarele dubii:
*exista un termen legal pentru eliberarea acestei adrese?
*exista un termen legal in care eu ca si proprietar am obligatia de a ridica aceasta ipoteca?
*care este procedura de urmat pentru ridicarea ipotecii si bineinteles actele de care am nevoie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:09, 16 Aprilie 2015
Adresa de radiere a ipotecii se dă în formă autentică. Trebuie să mergeți la un notar, să plătiți cheltuielile necesare și să dați Băncii datele de contat ale notarului.

Cheltuielile de radiere garanții revin debitorului.
Multumesc pentru raspuns....insa as dori sa stiu totusi daca exista un termen legal in care eu ca si proprietar am obligatia de a ma prezenta la notariat pentru a ridica aceasta ipoteca?
Citiți cu atenție contractul de credit și/sau cel de ipotecă și veți găsi temeiul convențional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca bcr vedea1 vedea1 Buna ziua ! In urma achitarii integrale a unui credit ipotecar de la BCR am solicitat la banca radierea ipotecii care a constituit garantia creditului . De ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare apartament Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat in anul 2011 un apartament prin programul Prima Casa, l-am achitat acum in 2015 si doresc sa-l vand. Care sunt pasi de urmat pentru a ... (vezi toată discuția)