avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Autorizatii si avize deschidere punct de lucru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Autorizatii si avize deschidere punct de lucru asociatie

Buna ziua.
Am infiintat la inceputul anului 2015 o asociatie non-profit cu sediul principal stabilit in locuinta personala.Am hotarat sa incepem sa ne desfasuram activitatea intr-o alta locatie(un spatiu la o casa, pe care l-am inchiriat)si ni s-a spus ca trebuie declarat ca punct de lucru la Judecatorie
. Activitatile vor fi practic terapii pentru copii cu dizabilitati.As dori sa stiu de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a functiona? Ce se intampla daca nu solicit aceste avize si autorizatii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:16, 22 Aprilie 2015
La judecatorie veti depune doar procesul verbal al adunarii generale de aprobare a infiintarii unui sediu secundar. Sa aveti si copie dupa contractul de inchiriere. Si vedeti daca in statut aveti precizarea ca activitatea asociatiei se poate desfasura si in sedii secundare.

Dupa declararea punctului de lucru la Administratia Financiara, trebuie sa va ocupati de obtinerea autorizatiilor specifice activitatii.

La finante depuneti formularul completat pentru sediul secundar pe care-l descarcati de la adresa [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns.
Mi s-a spus ca nu trebuie declarat ca punct de lucru decat la Judecatorie. La Administratia financiara am inregistrat doar contractul de inchiriere. As dori sa stiu de ce tipuri de autorizatii am nevoie avand in vedere ca asociatia va avea ca activitate principala desfasurarea de terapii de recuperare si alte activitati desfasurate cu copii cu dizabilitati intelectuale.
La ONG nu exista notiunea de punct de lucru, ci se numesc sedii secundare, si nu este necesara inregistrarea lor in Act Constitutiv / Statut - cum se impune la societatile comerciale - si nu trebue inregistrate la Judecatorie, ci doar la organul fiscal. Cine a spus si pe ce baza ca ar trebui sa le inregistrati la Judecatorie?
Buna ziua.Atat contabila cat si un coleg care lucreaza de mai multi ani in domeniu m-au sfatuit sa-l declar ca punct de lucru la Judecatorie. Contabila spune ca nu trebuie inregistrat la ORC deoarece nu este SRL....Deja nu stiu ce sa mai cred sincer....
danytah a scris:

Buna ziua.Atat contabila cat si un coleg care lucreaza de mai multi ani in domeniu m-au sfatuit sa-l declar ca punct de lucru la Judecatorie. Contabila spune ca nu trebuie inregistrat la ORC deoarece nu este SRL....Deja nu stiu ce sa mai cred sincer....

Intrebati-i pe cei care v-au sfatuit in acel sens ce argumente au, pe ce se bazeza. Poate sunt ceva autoritati din acea localitate / judet care dau astfel de interpretari... sau poate fi doar un zvon, o chestie ca ”asa am auzit si eu ca se face”... La ORC evident ca nu se pune problema sa inregistrezi ceva, pentru ca nu are nicio legatura cu ONG-urile... Ei mu stiu niciun argument legal pentru a mentiona in Statut si Act Constitutiv sediile secundare, nu stiu sa fie cerut de vreun act normativ si impune si cheltuieli semnificative, oricum sunt ”oficializate” prin inregistrarea lor fiscala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-punct de lucru clodete clodete Buna ziua, 1.Cum se declara punctul de lucru la un ONG, daca are sediul social in alta parte? La Finante? Care este procedura? 2. Daca ONG cumpara produse si ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru ong ceostoy ceostoy Buna ziua, Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)