avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla cine este proprietarul unei case?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla cine este proprietarul unei case?

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: incerc sa aflu pentru o cunostinta plecata din tara, a carei tata a decedat acum 3 luni, daca s-a vandut casa parinteasca sau daca a ramas pe numele parintilor, de asemenea daca s-a facut succesiunea. Fata este plecata demult din tara si nu se intelege cu mama. Tatal era singurul cu care mai vorbea. La cine ar trebui sa apelez, de unde sa incep? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kubolens , utilizator 09:59, 17 Aprilie 2015
Incepeti cu obtinerea unei imputerniciri din partea fetei. Altfel nu va da nimeni nicio informatie.
Buna ziua,

Mergeti la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara si cereti un extras funciar pentru informare. Poate fi cerut de orice persoana interesata.

Succes,
Extrasul de carte funciară se eliberează cunoscând nr. cadastral deoarece evidența se ține pe nr. cadastrale și nu pe nume(pe proprietari). Cred că pt. început cunoștința să vă dea adresa casei și acolo puteți afla de la vecini, cine locuiește în prezent.
În privința succesiunii, cunoștința d-voastră poate să facă o adresă de acolo de unde este, către centrul national de administrare a registrelor naționale notariale- registrul de evidență a succesiunilor-, adresă prin care să solicite ca persoană interesată, să i se comunice dacă s-a deschis succesiunea sau nu, după decedat.....decedat în data de....în localitatea....jud/
....
Va multumesc din suflet pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla numarul cadastral si numarul de carte funciara al unui imobil nicoleta_85 nicoleta_85 Buna, As dori sa obtin un extras de carte pentru informare cu privire la un imobil din Buc. Pe formularul de la OCPI trebuie completat si numarul ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Actul de propietate DaddyEngineer DaddyEngineer Buna ziua, As dori sa aflu si eu cum se poate obtine un extras de CF in conditiile in care nu am decat un act de propietate pe numele tatalui.Si nu am la ... (vezi toată discuția)