avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actul de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actul de propietate

Buna ziua,
As dori sa aflu si eu cum se poate obtine un extras de CF in conditiile in care nu am decat un act de propietate pe numele tatalui.Si nu am la cunostinta informatii despre nr. de carte funciara sau orice alta ceva?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: DaddyEngineer , utilizator 10:30, 20 Februarie 2013
Art. 883
Cercetarea cărţii funciare
(1) Orice persoană, fără a fi ţinută să justifice vreun interes, poate cerceta orice carte funciară, precum şi celelalte documente cu care aceasta se întregeşte, potrivit legii. Mapa cu înscrisurile care au stat la baza efectuării înscrierilor în cartea funciară poate fi consultată de orice persoană interesată, cu respectarea dispoziţiilor legale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
(2) La cerere, se vor elibera extrase sau copii certificate, conforme cu exemplarul original aflat în arhivă.
(3) Nimeni nu va putea invoca faptul că nu a avut cunoştinţă de existenţa vreunei înscrieri efectuate în cartea funciară sau, după caz, a unei cereri de înscriere înregistrate la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară.

Un extras de carte funciara pentru informare se obtine printr-o cerere depusa la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, care functioneaza la nivel de judet. In acest scop, trebuie achitata o taxa si completat un formular tipizat.

Oficiile de cadastru functioneaza la nivelul fiecarui judet si in municipiul Bucuresti. Adresa oficiilor este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliare.

Pentru a obtine extrasul de carte funciara pentru informare, solicitantii trebuie:

sa completeze un formular tipizat cu cererea de eliberare a extrasului;
sa plateasca taxa de eliberare a extrasului la casieria Oficiului sau prin ordin de plata.


In prezent, taxa pentru extrasul de carte funciara pentru informare este de 20 lei.

La competarea cererii, solicitantul trebuie sa cunoasca numarul cartii funciare si numarul cadastral al imobilului. In cazul cumpararii unei locuinte prin credit, aceste informatii le poti obtine de la proprietarul imobilului pe care vrei sa-l achizitionezi. O alta solutie este sa ceri aceste informatii la Oficiul cadastral.

In acest scop trebuie completata o cerere pentru eliberarea unui certificat privind identificarea numarului cadastral si de carte funciara dupa numele proprietarului. Taxa pentru acest document este de 100 lei.

Extrasul de carte funciara poate fi primit prin posta sau poate fi ridicat direct de la Oficiu de catre solicitant. Documentul se elibereaza, in mod normal, in 2 zile lucratoare de la depunerea cererii. Pentru eliberarea in regim de urgenta (in aceeasi zi), taxa este de 100 lei.


MULTUMESC PENTRU RASPUNS...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau intretinere. jackuzzyyy jackuzzyyy Buna ziua!Am o mama bolnava in grija tatalui si o sora casatorita care nu locuieste cu ei.As dori sa cunosc daca se poate face un contract de intretinere sau ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara pentru informare nety36 nety36 Buna ziua, am nevoie de un extras de carte funciara pentru informare sau orice alt document care sa-mi indice proprietarul de drept al unui imobil Am ... (vezi toată discuția)
Refuz emitere certificat de urbanism fara cadastru si carte funciara aleksutzu aleksutzu Buna ziua, Este corect sa mi se ceara pentru un certificat de urbanism de informare copii dupa cadastru si carte funciara ? Doresc sa achizitionez un teren ... (vezi toată discuția)