avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie sau intretinere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie sau intretinere.

Buna ziua!Am o mama bolnava in grija tatalui si o sora casatorita care nu locuieste cu ei.As dori sa cunosc daca se poate face un contract de intretinere sau donatie surorii mele fara ca mie sa nu mi se aduca la cunostinta acest lucru,si cum pot afla de existenta contractelor fara ca ei sa cunoasca ca eu stiu de existenta contractelor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jackuzzyyy , utilizator 14:30, 18 Februarie 2017
Nu puteti afla ce contracte au incheiat, insa puteti solicita un buletin de informare la ocpi sa vedeti cine e proprietar.
Puteti foarte simplu. Cereti de la OCPI-OFICIU DE CADASTRU SI PUBLICITATE INFORMARE, BCPI - BIROU ...unextras de CF de informare.
Extrasul de carte funciară pentru informare sau pe scurt Extrasul de informare este un document care este eliberat de către OCPI, respectiv Biroul de Carte funciara ( deschis in cadrul OCPI ) unde este intabulata proprietatea pentru care este solicitat.
Acest document se prezintă sub forma unui formular ce cuprinde informaţii referitoare la descrierea şi identificarea imobilului (număr cadastral, suprafaţa în mp etc.), înscrieri privitoare la titularul dreptului de proprietate şi la eventualele sarcini existente ( litigii, ipoteci, diverse grevări de exemplu drept de servitute, uzufruct viager, etc.)

Cine poate sa ceara extrasul de informare?
In principiu fiind vorba de publicitatea imobiliara, cartea funciară fiind un document public care cuprinde descrierea proprietăţilor funciare înscrise in cuprinsul ei, orice persoană interesată de situaţia juridică a unui imobil poate să solicite eliberarea unui extras de informare din cartea funciară la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI)

Acte necesare pentru eliberarea extrasului de carte funciară pentru informare
- cerere tip de eliberare ( se obţine de la registratura O.C.P.I. local) sau aici ;
- Încheierea de intabulare a imobilului sau un vechi extras de carte funciară sau un act din care să rezulte numărul de carte funciară sau numărul cadastral;
- dovada achitării integrale a tarifului.
- copie CI
Tarif în regim normal: 20 LEI
Tarif în regim de urgenţă: 20 LEI + 4×20 LEI = 100 LEI (tarif normal + de 4ori tariful normal)
Termenul de soluţionare este de 2 zile lucrătoare – în regim normal si în aceeaşi zi până la 4 ore – în regim de urgenţă
IMPORTANT:
Pe baza acestui document NU se pot efectua operaţiuni notariale (vânzări - cumpărări)!

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Va multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare daca aceste contracte mai pot fi atacate in instanta daca eu nu am fost instiintata?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara pentru informare nety36 nety36 Buna ziua, am nevoie de un extras de carte funciara pentru informare sau orice alt document care sa-mi indice proprietarul de drept al unui imobil Am ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Cum obtin extras carte funciara daca nu sunt proprietarul imobilului? ContSters83008 ContSters83008 Cum pot scoate un extras carte funciara in cazul in care nu sunt proprietarul imobilului? (vezi toată discuția)