avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Timpul de raspuns
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Timpul de raspuns

Am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Finante. Au primit-o in 31 martie. In cat timp trebuie sa primesc raspuns?
Cel mai recent răspuns: HUBARDONI , utilizator 15:56, 19 Aprilie 2015
trebuie sa primiti raspuns in 30 de zile.
Ultima zi in care puteti primi raspuns este data de 04.05.2015, daca nu se decide prelungirea termenului cu inca 15 zile.

OG 27/2002
Art. 8 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.

Art. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
Multumesc,freeelis,pentru raspunsul detaliat si la subiect!:)
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
HUBARDONI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane floreadantes floreadantes lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Aprobarea tacita a petitiilor cristian.turturean cristian.turturean buna ziua, va rog frumos sa-mi comunicati care este baza legala in care o institutie a statului, in speta fiscul, este obligat sa raspunda petitiilor iar dupa ... (vezi toată discuția)