avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol tehnic plin de gandaci...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol tehnic plin de gandaci...

Buna seara,
Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in iulie, am avut surpriza de a vedea pe casa scarii niste gandaci mari, negri si maronii. Am aflat ca si ecinii de la etajul 3 au in apartament, dar se pare ca nu prea ii deranjeaza. Eu am gasit in apartament goange de gaz, le-am exterminat cu o substanta, mai gasesc rar cate una moarta. Am reusit sa conving administratorul, persoana externa, sa apelam la o firma pentru dezinsectie...Pe langa faptul ca la scara 1 NIMENI nu a deschis usa de la subsol pentru dezinsectie, au existat si unii vecini nemultumiti.Problema e ca acum, dupa ce s-a incalzit, gandacii cei mari sunt tootmai numerosi, in ultimele 3 zile am gasit si in apartament!
Mi-e teama de ei, sunt scarbosi si nu pot accepta existenta lor in apartament, chiar daca se pare ca ceilalti vecini, care locuiesc aici de cand e blocul, n-au probleme cu aceste...vietati.
In subsol e plin de ei, si pe scari, la fel..In seara asta am incercat sa deschid usa de la subsol, dar cineva a schimbat lacatul..Cum nu ne-am mutat de nici un an, nu am solicitat loc in subsol, apoi cand am vazut ca sunt pb cu gandacii, nici atat..
Ce pot sa fac?


Intrebarea mea este urmatoarea:exista cumva vreo posibilitate sa ii constrang sa stranga din subsol toate lucrurile inutile depozitate acolo? Ma ajuta vreo lege? Pot sa sun la DSP in cazul in care nu voi ajunge la o intelegere cu ei? (desi sunt sigura ca toti vor comenta ca iarasi vecina noua are pretentii si nu vor colabora. Pt dezinsectie m-am tinut efectiv de presedinta de bloc, am batut-o la cap zi de zi cu telefoane si discutii, pana la urma m-a sustinut ca sa scape de gura mea...)
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
dianamonica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ginulici , utilizator 11:05, 11 Septembrie 2018
1-
la scara 1 NIMENI nu a deschis usa de la subsol pentru dezinsectie, au existat si unii vecini nemultumiti.

Subsolul tehnic este parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Ar trebui ca presedintele,administratorul,comitetul executiv,de la momentul luarii deciziei de deratizare sa se asigure de accesul in subsolul tehnic al imobilului,sa afiseze anunt prin care toti proprietarii sa fie concret informati despre actiunea de dezinsectie
2-
exista cumva vreo posibilitate sa ii constrang sa stranga din subsol toate lucrurile inutile depozitate acolo? Ma ajuta vreo lege?

pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Subsolul este prevazut din constructie cu boxe ?
Unde sunt depozitate in subsol toate lucrurile inutile ?
Daca subsolul nu este prevazut din constructie cu boxe ,iar proprietarii pe criterii de vecinatate sau buna intelegere,au inteles sa depoziteze bunuri personale,initial,sesizati oficial presedintele de asociatie prin cerere inregistrata,preluata pe baza de semnatura sau comunicata postal cu mandat e confirmare
Daca presedintele de asociatie nu se implica si nu dispune executarea de igenizare,sesizati oficial directia de sanatate publica locala
Anunt in legatura cu dezinsectia a fost afisat atat de catre presedinta de bloc (era formulat de catre mine, doar semnat de catre dansa), cat si de catre firma de dezinsectie. Blocul acesta este problematic pt ca fiecare locatar crede ca are drepturi mai multe pt ca el e aici de cand e blocul...Domnul care avea cheia de la subsol s-a lovit cu capul de usa cand m-a privit pe vizor si a refuzat sa deschida...credeti ca e simplu? Nici vb...de la scara 2 am aflat ca s-a facut curatenie in subsol prin vointa unui singur locatar care a angajat niste sarmani sa care tot si vecinii stateau in geam si priveau, fara sa se implice(asta am aflat-o de la vecinul in cauza, care a actionat pe banii lui).
Blocul nu e prevazut cu boxe, unii si-au incropit un spatiu propriu, altii au pus doar la intamplare lucrurile. Cand am venit aici, un domn din bloc ne-a spus ca nu mai sunt nici locuri in subsol si nici de larcare, in caz ca avem masina...nu stiau nimic despre noi si din start ne-au inchis orice cale de comunicare/colaborare.
Voi astepta sa vina ziua in care se achita cheltuielile si sa incep iarasi sa fac presiuni asupra .or, numai ca eu pana atunci trebuie sa stiu cum actionez mai departe, nu mai pot pierde timpul...situatia ma streseaza groaznic :(
Daca imobilul nu este prevazut din constructie cu boxe si intradevar doriti sa asanati focarul de infectie,sesizati oficial ISU care in astfel de situatii amendeaza proprietarii bunurilor depozitate in subsolul tehnic
Mergeti la presedintele asociatiei sa solicite tuturor celor care au cheile usilor de la subsol sa deschida atunci cand vin cei de la firma cu dezinsectia.
Fara implicarea presedintelui nu vad sa izbanditi.
Aceasta dezinsectie trebuie repetata macar la 6 luni o data. Gandacii aceia mari traiesc si se inmultesc pe langa conductele de canalizare, asa ca asta este o situatie permanenta care trebuie tinuta sub control permanent.

Puteti sa propuneti presedintelui sa achizitioneze un vermorel si substante insecticide, o masca si manusi de protectie si sa desemneze o persoana dintre proprietari, platita bineinteles, sa faca aceasta lucrare de dezinsectie permanent.

La inceput trebuie dat cu insecticid atat la subsol, cat si pe holuri, iar apoi, in timp, numai in subsol o sa fie suficient.

Noi la bloc avem aceeasi problema si o tinem sub control asa cum v-am spus: avem un gospodar care se ocupa, printre altele, si de aceasta activitate.
Si sa stiti ca tot apar gandaci de bucatarie prin apartamente, dar asta pentru ca fug de la apartament la apartament cand cineva isi face dezinsectia.
Dar pe cei mari, negri, reusim sa-i starpim destul de eficient.

Acum cativa ani am facut o lucrare de inlocuire conducta canalizare tocmai la locul unde iese din bloc (era sparta) si vreau sa va spun ca ce am vazut in locul acela pe o raza de cca 10 m, mi-a creat cosmarururi si ma umple de sila si acum cand mi-aduc aminte.... :stunned:#-o
Va multumesc pentru detalii. Sunt hotarata sa gasesc solutia, pe cale pasnica si, bineinteles, cu ajutorul administratorului. Avand si exemplul dvs., pe care pot efectiv sa il prezint ca fiind real, nu idei de-ale mele, sper sa reusesc.

Alte discuții în legătură

Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic tranformat in boxe irina maria baros irina maria baros buna ziua, in luna iunie 2010 am cumparat un apartament.Inca de atunci mi s-a spus ca la subsolul blocului exista boxe, insa ''pentru cei mai vechi'' locatari ... (vezi toată discuția)
Mizerie in bloc+locatar la subsol Sudsemnatu Sudsemnatu Buna ziua, Am si eu o intrebare la care va rog frumos sa imi raspundeti. In blocul in care stau este foarte mizerie si prin urmare m-am umplut de gandaci. ... (vezi toată discuția)