avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane

Buna ziua! Conform titlului vreau sa pun o intrebare, dar mai intai sa relatez speta! M-am despartit de sotul meu pe 1 Martie 2014, cauzele au fost multe. Timp de 25 ani(cat a durat casnicia noastra) am dus o viata plina de violenta fizica si verbala. Am plecat in Germania la data mai sus mentinata si de atunci s-a intrerupt viata noastra conjugala. Sotul in tot acest timp m-a amenintat prin tot felul de metode, mesaje si apeluri telefonice, site-uri de socializare. Eu o perioada nu am raspuns la provocarile lui si acesta a recurs la alta metoda. Si-a schimbat tactica, a inceput sa vorbeasca frumos sa se comporte ca "un om normal". Am zis ca si-a dat seama de greselile facute si in ceasul al 12-lea v-a fi totul ok. A venit in Germania in luna ianuarie a acestui an, pe nepusa masa, numai ce m-am trezit cu telefon la ora 1 noaptea, de la el, ca e intr-o parcare langa orasul unde locuiesc. Am trezit gazda unde stau si a sunat un prieten care avea masina si am fost dupa el. Am incercat sa-l duc la hotel, dar culmea ironiei, era inchis si gazda mea, un domn la o anumita etate, etnic german a zis ca nu e normal asa ceva, ce are sa creada de Germania si de el ca neamt? Si l-a adus acasa unde eu de fapt locuiesc. A dormit in dormitorul meu si eu in sufragerie. A doua zi am plecat de dimineata la minijob, apoi la scoala... la pranz la job. Am ramas cu el doar jumate de ora cat am stat la masa. In aceasta perioada cat el a ramas in camera mea a controlat peste tot si mi-a furat toate adresele si parolele de internet pe care le aveam intr-un carnet in biblioteca! Am venit seara acasa, la fel am dormit separati. A doua zi a plecat fara sa spuna ce a facut! Ajuns in Romania mi-a intrat pe email, facebook, mi-a schimbat parolele peste tot si nu am mai putut face nimic. De atunci ma amenintat o vreme ca daca nu vin acasa sau daca nu-l iau cu mine in Germania voi regreta amarnic. Zis si facut! A postat pe facebook si trimite la toti prietenii mei si rude cu mine si poze pornografice luate de pe net(spunand ca eu sunt) pentru defaimarea si stricarea imaginii mele, onoarei si reputatiei mele! Voi merge in luna Mai in Romania sa intentez divort, dar pe langa asta vreau sa-mi recuperez onoarea dandu-l in judecata pentru faptele comise! Intrebarea mea este... Am vre-un castiga de cauza si care este temeiul legal. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 00:19, 21 Aprilie 2015
ART 72,73,74,252,253 NCC,Aveti sanse de castig,este insa greu de apreciat cuantumul daunelor morale ce pot fi acordate.Succes.
Puteti formula plângere penală în temeiul art. 302 cod penal) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost săvârşite de un funcţionar public care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

In cadrul procesului penal va puteti constitui parte civilă!
Castig de cauza ati avea dar e greu de spus in ce ar consta acesta.
Cazul dvs. este foarte complex si depinde de foarte multe amanunte...
Cred ca va fi suficient daca demarati procedurile de divort... Plangerile penale intre soti, de obicei, se termina in coada de peste... Daca ati decis sa puneti capat relatiei, faceti-o simplu si rapid. V-as sugera sa apelati la un mediator, altfel amandoi veti fi ocupati cu un "razboi" intins pe cativa ani.... Alegerea e a dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Stimată doamnă, îmi pare rău ce vi s-a întâmplat, dar totul trebuie judecat în realiltatea noastră, nu în cea a sistemului. Doriţi să începeţi un "război" care vă va uza psihic şi material. Gândiţi logic. Rudele şi prietenii bănuiesc că vă cunosc suficient de bine ca să aibă deja o opinie despre ce fel e om sunteţi. Aşa că ce postează el pe internet va putea fi contracarat de către dumneavoastră. Făceţi-vă alte conturi pe internet şi activaţi verificarea prin telefon. În momentul când vă conectaţi, furnizorul serviciului accesat vă trimite un cod pe telefon, cu care puteţi intra în cont. Puteţi scrie nick-ul şi parola pe toate gardurile că nimeni nu poate accesa contul fără telefonul dumneavoastră. Nu înţeleg de ce dacă vă cunoşteaţi situaţia, nu aţi avut securizate conturile. Părerea mea sinceră este să terminaţi divorţul şi să vă vedeţi de viaţa dumneavoastră liniştită. Şi dacă cum spuneţi lucraţi în Germania, aţi văzut deja că ei au altă mentalitate despre viaţă şi pentru ei viaţa nu se termină la 50 de ani, precum în România. Asta la prostime bineînţeles. Şi încă ceva ca să vă amuzaţi un pic. Încercaţi să umpleţi două găleţi cu onoare şi reputaţie şi mergeţi la un supermarket să faceţi cumpărături pe ele. Şi la această naţie de români există o vorbă pe care din păcate vulgul o agreează: Domnul e domn şi în şanţ, doamna în şanţ e curvă. Nu veţi putea schimba mentalitatea acestui popor dumneavoastră. Dar dacă doriţi să vă bataţi prin justiţie şi credeţi că asta vă va da confortul psihic dorit, din partea mea puteţi merge şi la Haga. S-ar putea să câştigaţi totuşi ceva. Câţiva ani, chiar mulţi, spre un deces mai repede decât vă închipuiţi. Întrebaţi un medic şi veţi afla că omul moare cu atât mai repede cu cât îşi distruge psihicul mai repede. Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Acces neautorizat cont email deeaa5 deeaa5 Buna ziua, Prietena actuala a fostului meu prieten se pare ca ne urmareste, pe mine si pe sotul meu. Nu mai povestesc toate prostiile pe care le face femeia ... (vezi toată discuția)
Distrugere recunoscută pe facebook Deea Andreea Deea Andreea Buna ziua. Acum ceva timp mi-au fost tăiate toate cauciucurile la mașina personală de către fostul concubin. Era ora 2 noaptea, eu l-am văzut pe geam ca ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)