avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane

Buna ziua! Conform titlului vreau sa pun o intrebare, dar mai intai sa relatez speta! M-am despartit de sotul meu pe 1 Martie 2014, cauzele au fost multe. Timp de 25 ani(cat a durat casnicia noastra) am dus o viata plina de violenta fizica si verbala. Am plecat in Germania la data mai sus mentinata si de atunci s-a intrerupt viata noastra conjugala. Sotul in tot acest timp m-a amenintat prin tot felul de metode, mesaje si apeluri telefonice, site-uri de socializare. Eu o perioada nu am raspuns la provocarile lui si acesta a recurs la alta metoda. Si-a schimbat tactica, a inceput sa vorbeasca frumos sa se comporte ca "un om normal". Am zis ca si-a dat seama de greselile facute si in ceasul al 12-lea v-a fi totul ok. A venit in Germania in luna ianuarie a acestui an, pe nepusa masa, numai ce m-am trezit cu telefon la ora 1 noaptea, de la el, ca e intr-o parcare langa orasul unde locuiesc. Am trezit gazda unde stau si a sunat un prieten care avea masina si am fost dupa el. Am incercat sa-l duc la hotel, dar culmea ironiei, era inchis si gazda mea, un domn la o anumita etate, etnic german a zis ca nu e normal asa ceva, ce are sa creada de Germania si de el ca neamt? Si l-a adus acasa unde eu de fapt locuiesc. A dormit in dormitorul meu si eu in sufragerie. A doua zi am plecat de dimineata la minijob, apoi la scoala... la pranz la job. Am ramas cu el doar jumate de ora cat am stat la masa. In aceasta perioada cat el a ramas in camera mea a controlat peste tot si mi-a furat toate adresele si parolele de internet pe care le aveam intr-un carnet in biblioteca! Am venit seara acasa, la fel am dormit separati. A doua zi a plecat fara sa spuna ce a facut! Ajuns in Romania mi-a intrat pe email, facebook, mi-a schimbat parolele peste tot si nu am mai putut face nimic. De atunci ma amenintat o vreme ca daca nu vin acasa sau daca nu-l iau cu mine in Germania voi regreta amarnic. Zis si facut! A postat pe facebook si trimite la toti prietenii mei si rude cu mine si poze pornografice luate de pe net(spunand ca eu sunt) pentru defaimarea si stricarea imaginii mele, onoarei si reputatiei mele! Voi merge in luna Mai in Romania sa intentez divort, dar pe langa asta vreau sa-mi recuperez onoarea dandu-l in judecata pentru faptele comise! Intrebarea mea este... Am vre-un castiga de cauza si care este temeiul legal. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 00:19, 21 Aprilie 2015
Va multumesc tuturor pentru ajutorul dat, si ca v-ati consumat din timpul d-voastra atat de pretios pentru problema mea! Am luat nota de toate sfaturile ce m-i le-ati dat. primul pas v-a fi sa merg in Romania sa intentez divort. Voi cauta un avocat si cu imputernicire la notar il voi insarcina pe dumnealui sa ma reprezinte(cauza fiind timpul prea scurt de sedere in Romania pe perioada concediului). Promit sa va tin la curent cu problema mea! Dominus vobiscum!
Puteti demara procedurile si printr-un mediator... e mult mai rapid si fara spalat de rufe in public. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces neautorizat cont email deeaa5 deeaa5 Buna ziua, Prietena actuala a fostului meu prieten se pare ca ne urmareste, pe mine si pe sotul meu. Nu mai povestesc toate prostiile pe care le face femeia ... (vezi toată discuția)
Distrugere recunoscută pe facebook Deea Andreea Deea Andreea Buna ziua. Acum ceva timp mi-au fost tăiate toate cauciucurile la mașina personală de către fostul concubin. Era ora 2 noaptea, eu l-am văzut pe geam ca ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)