avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spalarea balcoanelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spalarea balcoanelor

Hristos a inviat!
De curand o vecina noua de bloc a inceput sa spele balconul de la bloc pe care de fapt l-a transformat in bucatarie, deci a inceput sa il spele cu furtunul si astfel sa stropeasca gemurile celor de la etajele inferioare. Spala cate o jumatate de ora. La repetatele noastre observatii a spus ca daca nu ne place sa ne mutam de acolo.
Mentionez ca din anul 1997. Asociatiile de locatari au fost desfiintate de primarie si nu s-au mai creat altele de proprietari. La blocul unde locuiesc doar 7 apartamente doresc o astfel de asociatie din 32 de apratamente. As vrea sa stiu daca exista o cale legala in afara asociatiei cu care putem sa actionam cei care suntem deranjati de ceea ce face aceasta familie. Am sesizat politia cand se producea evenimentul iar acestia mi-au spus ca nu este de competenta lor.
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Stefan Ioana , utilizator 14:54, 17 Aprilie 2015
Si daca ati fi avut asociatie de proprietari, problema dv. nu se putea rezolva prin suportul conducerii asociatiei deoarece locuinta individuala, inclusiv balconul, este spatiu privat unde asociatia nu are competenta, ca sa zic asa.

Aceasta problema ati putea incerca sa o rezolvati cu vecinii dv. care se simt deranjati de stropitul geamurilor, sa mergeti la vecina cu pricina si sa incercati amiabil sa o faceti sa inteleaga ca libertatea ei merge pana acolo unde risca sa intre peste libertatea dv. de a va pastra geamurile curate.

Este o problema care tine de Codul civil, de un proces in instanta intre proprietari, dar n-as merge atat de departe incat sa va sfatuiesc sa luati calea jalbelor pe la tribunal.
Asta ar fi solutia finala.
Multumesc pentru raspuns. Puteti sa imi spuneti ce act normativ sa invoc?
Discutati cu vecinul de deasupra ei (daca exista si va aflati in relatii bune) si propuneti-i ca in schimbul achitarii catorva mc de apa (platiti din contributia vecinilor afectati de la etajele inferioare) sa isi spele zilnic balconul DPS (Dimineata -Pranza-Seara) astfel incat sa o afecteze pe vecina spalatoreasa (mai ales atunci cand gateste in balcon).
Daca nu exista niciun locatar deasupra atunci mergeti zilnic cu vecinii afectati si spalati cu schimbul terasa (care este parte comuna si trebuie mentinuta curata, aruncati cateva galeti de apa peste atic).

Sau incepeti un "razboi" psihologic cu vecina respectiva, picatura chinezeasca, tic-tac!
Concepeti un afis pe care sa il afisati zi de zi la intrarea in scara si in lift prin care descrieti activitatea desfasurata de vecina spalatoreasa. Faceti referire si la normele de convietuire in comun si la bunul simt. Daca dispare pune-ti altul! Si tot asa pana renunta la spalarea balconului. Sau pleaca din bloc!
De curand o vecina noua de bloc a inceput sa spele balconul de la bloc pe care de fapt l-a transformat in bucatarie, deci a inceput sa il spele cu furtunul si astfel sa stropeasca gemurile celor de la etajele inferioare.

Are aprobarea cuiva sa faca modificarea apartamentului?
Puteti sa o amenitati cu o scrisorica facuta "unde trebuie", pentru transformarea balconului in bucatarie, eventual poate a spart si ceva pereti, a modificat si conducta de gaz (sau nu), dar va puteti "agata" de acest lucru.
Asa poate inceteaza cu spalatul si daca nu ii convin conditiile "sa se mute". ;)
Multumesc, asa vreau sa fac. Familia ei este una de camatari si a castigat acest apartament pentru ca proprietarul nu si-a platit datoria. Deja am trimis o scrisoare la serviciul de inspectie a construcţiilor de la primarie ceva pe aproape. Eu am vrut sa stiu daca este cadru legal

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii cristinavan cristinavan Sunt amenintata de proprietara unui apartament situat la demisol in blocul in care m-am mutat de curand ca ma va da in judecata pentru ca imi spal zilnic ... (vezi toată discuția)
Refulare msr bucatarie VenserB VenserB Buna ziua, Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii \'60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi ... (vezi toată discuția)
Urina cainelui vecinei la mine irimia viorica irimia viorica Locuesc intr-un bloc cu 10 etaje,la etajul 4 .Deasupra,la etajul 5 locuieste o doamna care nu este proprietara,este ruda cu proprietarul si are un caine.Toate ... (vezi toată discuția)