avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refulare MSR bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refulare MSR bucatarie

Buna ziua,

Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii '60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi inaintea mea. In bucatarie proprietarul a decis sa instaleze o masina de spalat rufe inca de la renovarea apartamentului.
De vreo luna vine vecinul de la etajul 1 sa imi spuna ca ii bolboroseste chiuveta de la bucatarie de mai bine de sase luni (de dinainte sa vin eu in acest bloc) din cauza masinii de spalat, concluzie trasa de dansul deoarece am fost singura persoana de la toate etajele care a raspuns la usa cand a sunat si care a confirmat ca are masina de spalat rufe ( veciunul de deasupra dansului este putin dus din ce a fost descris, la trei sta cineva dar nu raspunde si la restul nu se stie).
Am fost sa verific cu dansul daunele, era spuma alba in chiuveta dansului si atat, niciun miros urat sau altceva. Domnul mi-a zis ca dupa ce isi spala vasele sau cand isi lasa vasele in chiuveta ii vine aceasta spuma alba inapoi. Am discutat cu proprietarul apartamentului si vecinul de la etajul 1 si am decis ca timp de doua zile sa nu folosesc nici masina si nici chiuveta. Dupa aceste doua zile a venit si proprietarul apartamentului in care stau si am mers la vecinul de la etajul 1 unde am aflat ca in aceste doua zile dansului inca i-a refulat chiuveta. Vecinul respectiv ne-a zis sa contactam noi instalatorul si administratorul ca sa rezolve problema deoarece dansul a mai avut o altercatie cu administratorul in trecut si nu s-au inteles. Proprietarul a refuzat sa se ocupe si i-a explicat dansului ca este problema lui si daca era problema de la masina de spalat rufe ar fi refulat spuma la toate etajele nu doar la dansul pe parcursul acestor ani.
La ceva vreme dupa aceasta discutie apare un afis pe usa blocului in care scrie ca magazinul de la parter este inundat de la instalatia etajului 1, iar veciunul de la 1 inca suna la usa sa imi spuna ca problema este de la masina de spalat din apartament si sa chem eu instalatorul.
Intrebarile mele sunt: Ce trebuie facut? Este intr-adevar problema de la masina de spalat? Si cine trebuie sa cheme instalatorul?

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:58, 5 Septembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O asociatie de nepriceputi.
E infundata teava comuna si e problema asociatiei sa aduca un instalator,
Adresati-va catre presedintele asociatiei de proprietari nu catre administrator care este un simplu angajat.
Daca teava se infunda la un nivel va iesi apa undeva mai sus. Adica daca s-a infundat sun etaj 1 a refulat in chiuveta de la etaj 1 .
Apopi probabil s-a infundat la subsol si a refulat la parter.
Nu l-a inundat batranul de la etaj 1 ci toti cei de pe acea coloana.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste coloane colectoare a apelor reziduale din bucatarii, au prostul obicei de se mai infunda datorita unor functionari indelungate cat si a faptului ca unii dintre proprietari lasa sa preia sifonul chiuvetiei tot felul de "solide", printre care celebrul zatz de cafea, care in amestec cu subatantele grase, obtureaza in asa fel conducta ca se intampla ce ziceti.
@w_v_w_v, are dreptate. Este fix problema asociatiei, adica ori schimbati total conducta, ori ii faceti o curatare profesionala.
Practic, nici masinile de spalat rufe nu ar trebui "intepate" in aceasta conducta, cu toate ca apa evacuata are mult detergent care vrem-nu vrem, curata/spala suplimentar teava...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa menajera de la bucatarie refuleaza in chiuveta... ce pot face din punct de vedere legal? mirela2402 mirela2402 X-(X-(Ce este de facut??? Locuiesc la etajul 8 iar la etajul 11 pe partea de deasupra apartamentului meu este montata o masina de spalat rufe in bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Masina de spalat, montare in bucatarie dandi52 dandi52 Exista stipulat in legislatie daca masina de spalat se poate monta in bucatarie la bloc? (vezi toată discuția)
Plata desfundare ţeavă de scurgere iceee iceee Bună ziua, Mă confrunt cu următoarea situație: Coloana de scurgere pentru ape uzate care deservește 3 apartamente suprapuse s-a înfundat undeva pe ... (vezi toată discuția)