Am semnat un contract de colaborare/prestare servicii, în care dețin calitatea de expert colaborator si ma angajez să prestez activități intelectuale, finalizate cu rapoarte de activitate. Contractul este semnat între mine si un beneficiar de fonduri europene, in cadrul unui proiect pe care beneficiarul il coordoneaza.
Conform contractului, Beneficiarul "îi plătește Expertului un onorariu brut ce nu va depăși valoarea de XXXX lei pe întreaga perioadă de derulare a contractului, pentru un timp de lucru de maxim 6 zile, în funcție de volumul activităților prestate și de livrabilele predate." Două alineate mai jos scrie: "Plata corespunzătoare activităților se face pentru numărul de zile efectiv lucrate." La începutul contractului, la definiții, în dreptul "termene limită" spune că "termenul de zi sau zile sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice, dacă nu se specifică în mod diferit".
Problema e următoarea: eu am participat 3 weekenduri (6 zile calendaristice) la activități, conform unui calendar impus de Beneficiar, care includea 3 zile cu program 10.00 - 17.00 ( cu o pauza de masa de 1h30' si o pauza de cafea de 15') si alte 3 zile cu program de la 9.30 - 13.15 (cu o pauza de cafea de 15').
Beneficiarul spune ca ma plateste pentru 3,5 zile, desi intelegerea verbala a fost alta. Prin urmare, nelamuririle mele sunt următoarele: care dintre cele două articole din contract prevaleaza? Cel cu 6 zile calendaristice sau cel cu zile lucrate efectiv? Aceste "zile lucrate efectiv" inseamnă 8 ore pe zi? De asemenea, dacă am lucrat in weekend are vreo relevanță?
Primeaza aceasta prevedere: Plata corespunzătoare activităților se face pentru numărul de zile efectiv lucrate.
Contractul de colaborare nu este supus dispozitiilor Codului Muncii. Fiind supus dispozitiilor codului Civil, el reprezinta legea partilor . Altfel spus, intelegerea verbala nu are niciun efect juridic atat timp cat nu a fost materializata intr-un inscris.
Iar "numarul de zile efectiv lucrate" înseamna 8 ore/zi fara pauze? Daca nu se supune Codului Muncii, ce inseamna, in afara acestuia, "zile efectiv lucrate"? Multumesc!
Program de lucru
unombun
cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend?
lucrez in ture astfel:
TURA I:
Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
dydi
Cate zile de concediu sau zile libere poate obtine un sofer care lucreaza in transportul \" Intracomunitar\"?Se lucreaza 6 saptamani cu 2 saptamani de repaus ... (vezi toată discuția)