avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie

Buna ziua, va rog sa imi acordati putin sprijin in urmatoarea speta. As putea intra in posesia unui imobil aflat in situatia urmatoare?

Sora bunicii materne, deceda in 02.1973, iar bunica in 10.1973. La mostenirea sorei bunicii nu a venit nimeni. Ca urmare, cota ei din locul de la cimitir, mostenita de la parinti, a fost preluata de sotul acesteia. Sora bunicii si sotul ei, casatoriti din 1947, locuiau cu chirie si nu au avut copii nici din aceasta casatorie nici din afara casatoriei. In anul 1998 a decedat si sotul sorei buniicii. Mama a decedat in 1995.

In 2004, cu ocazia unei succesiuni pe care am dezbatut-o in vederea rezolvarii problemei actului de concesiune in care era trecuta si sora bunicii, am declarat vacanta succesiunea de pe urma sorei bunicii si a sotului acesteia (pentru ca din 1974 el devenise posesor al cotei ei). Atunci nu am stiut ca in 1992 sotul sorei bunicii cumparase de la stat prin legea 61 imobilul in care locuise cu chirie impreuna cu sora bunicii . De la decesul sotului sorei bunicii in imobil s-au mutat abuziv niste vecini, fara a avea acte. Acestia au platit mereu impozitul pe numele proprietarului, iar statul nu stie la randul sau ca proprietarul e decedat din 1998 si nu are mostenitori.

De curand, facand niste verificari am aflat toate aceste amanunte si as dori sa intru in posesia imobilului respectiv. Nu exista mostenitori ai sotului sorei bunicii si nici alti mostenitori in viata ai sorei bunicii, in afara mea.

Cum credeti ca ar trebui abordata situatia? Care sunt sansele de reusita?

Multumesc.

Cornel

Alte discuții în legătură

Înmormântare in groapă cu mai mulți proprietari Nepoată1 Nepoată1 Există vreo posibilitate să o înmormânteze pe bunica mea lângă soțul ei (decedat de peste 10 ani) în condițiile în care suntem mai mulți proprietari ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)