avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu sora mea, lasandu-i casa dupa deces. Intre timp mama a decedat. In contract sora mea se obliga ca in termen de 30 de zile de la autentificarea la notar sa inregistreze prezentul contract la primaria din comuna parintilor. Acest contract a fost facut in anul 2009, dar nici pana acum sora mea nu a si-a inregistrat acest imobilul pe numele ei la primarie, chiar daca cei de la taxe si impozite i-au cerut acest lucru verbal. Anul trecut mama mea a decedat, succesiunea nu s-a facut, imobilul inca este inregistrat pe numele mamei mele, chiar daca proprietara este sora. intrebare: Se poate cumva sa se anuleze acel contract. Mentionez ca eu nu am stiut de contractul de intretinere pana dupa decesul mamei. Ma gandesc ca din moment ce in contract este aceasta clauza de a se inregistra imobilul in termen de 30 de zile la primarie pentru ca impozitul sa fie pe numele sorei mele si clauza nu a fost respectata contractul ar putea fi declarat nul. Stiu ca eu nu am calitate procesuala ca mostenitor sa pot actiona in instanta pe sora pt nulitatea contractului. Ce as putea face sa obtin nulitatea contractului. eu vreau sa intre aceasta casa in masa succesorala avand o valoare de peste 100.000euro
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
elia88, utilizator
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 23:45, 17 Aprilie 2015
Din pacate, faptul ca sora dvs. nu a inregistrat la primarie contractul nu este o cauza de nulitate, dar depinde la ce data in anul 2009 a fost facut contractul, deoarece cu noul cod civil aveti sanse sa anulati contractul.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
pusa2mimi, utilizator
acum m-am uitat si este in aprilie 2010. ce as putea sa fac? Multumesc pentru raspuns.
Cititi codul civil- despre contracte si despre mosteniri. :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere elia88 elia88 parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu sora mea, lasandu-i casa dupa deces. Intre timp mama a decedat. In contract sora mea se obliga ca in ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie radix radix As dori sa stiu daca pot anula donatia unui imobil catre parintii mei. In 1982 parintii mei detineau o casa intr-un sat si au dorit sa mai cumpere una cu o ... (vezi toată discuția)
Este legal? alexdenis alexdenis mama mea i a facut sorei mele act de vanzare cumparare a apartamentului cu clauza pana la moartea ei,suntem trei frati si totul s a facut intre mama si sora ... (vezi toată discuția)