avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis + amenda trecut pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis + amenda trecut pe rosu

Buna ziua,

Astazi mi-a fost suspendat permisul pentru ca cica am trecut pe rosu, in intersectia de la unirii veneam dinspre bld. Corneliu Coposu spre strada Halelor. Am fost a 3-ia masina care a plecat de la semaforul de pe Corneliu Coposu si la al 2-lea semafor am trecut 3 masini semaforul, pe mine m-a tras pe dreapta si mi-a cerut actele. L-am intrebat pentru ce ma trage pe dreapta si mi-a spus ca am trecut pe rosu ca el s-a luat dupa alt semafor care este corelat cu ala pe care am trecut eu pe rosu.
Nu are nici un fel de inregistrare video sau poza.

De mentionat este ca eu eram pe a 3-a banda ca ma incadrasem sa fac la stanga, am trecu de semafor pe culoarea verde dar m-a prins rosu in intersectie pentru ca era aglomerat.

Ce ar trebui sa fac ca sa-mi recuperez permisul?
Cel mai recent răspuns: VladMistodinis , utilizator 12:02, 20 Aprilie 2015
Nu aveți altceva de făcut decât să contestați în instanță pv. , simpla mențiune a agentului constatator că a efectuat o constatare directă(ați spus că nu are înregistrare sau poză) nu este suficientă pentru a înlătura prezumția de nevinovăție Fapta aparține domeniului penal în sensul art. 6 din Convenția CEDO iar d-voastră trebuie să beneficiați de toate garanțiile conferite de această normă, respectiv de prezumția de nevinovăție, în sensul că sarcina probei revine celui care acuză(agentul)iar orice îndoială trebuie să profite celui acuzat(d-voastră.-ați specificat că nu are nici o înregistrare)
Da nu are inregistrare el se uita la semafor din fata mea iar in spate nu era nici o masina de politie... intre timp am aflat ca pot sa aduc si martor... avand un prieten care era pe trecerea de pietoni de la unirii.

Puteti sa-mi spuneti unde gasesc modele de contestatie?

Multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
VladMistodinis, utilizator
Daca fac contestatia trebuie sa mai platesc amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis - trecere pe rosu catalinn008 catalinn008 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul pe motiv de trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut stanga in sensul giratoriu de la Universitate ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv trecere pe rosu catalinbuc81 catalinbuc81 Buna ziua,sunt din Bucuresti si intr-o seara veneam dinspre splai catre Mitropolie,era aglomerat aproape bara la bara.La Mitropolie m-au oprit pe motiv ca am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)