avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfat pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfat pensie alimentara

As avea nevoie de un sfat. Am o hotararea judecatoreasca din 2001 prin care il obliga pe fostul sot la 25% din salariu pensie alimentara. Problema este ca de anul trecut si pana in prezent trimitea cand si cat vroia. Am inteles ca are probleme nu niste banci si banii ii sunt opriti de aceste banci (salariul ii este virat pe card). Eu stiu ca prioritar este plata pensiei alimentare si pe urma celelalte. As putea rezolva problema daca as trimite o copie dupa hotarare la el la serviciu sa nu ii mai vireze salariul pe card sa-mi poata trimite aceasta pensie de la contabilitate , pentru ca el a mintit tot timpul in legatura cu veniturile lui. Sau e nevoie de o hartie oficiala de la judedatorie sau din partea unui avocat?
Daca au trecut doua luni in care nu s-a achitat pensia, puteti sa faceti o plingere la politie, pentru abandon de familie. De asemenea puteti sa procedati la punerea in executare silita, prin poprirea veniturilor salariale a sentintei , astfel incat firmasa fie obligata sa retina si sa va vireze direct dvs. banii. Nu are nici o importanta ca debitorul are alte datorii, obligatia de intretinere trebuie sa si-o execute.
este necesara infiintarea unei popriri pe salariu , prin intermediul unui executor judecatoresc , hotararea pe care o aveti constituind titlul executoriu in baza caruia puteti cere poprirea.
buna ziua
cam vechiuta hotarirea din 2001 si pana in prezent nu o fi primit nici o marire de salariu ?
cel mai bine ar fi sa il dati in judecata pentu majorare pensie se va solcita prin instanta cu adresa oficiala la locul de munca sa se precizeze venitul realizat in ultimele 6 luni ,va fi fixata suma si totodata veti solicita infintarea popririi pe salariu a sumei cuvenite ca pensie ,unitatea unde lucreaza avind obligatia ca lunar sa ii opreasca suma si sa o trimita prin dvs la minor .
Faptul ca "fostul sot " platea cat dorea conduce tot la idee de "neplata " , cu rea credinta, asa incat sa subziste infractiunea de abandon de familie.In acest sens , in vederea indeplinirii obligatiei ce-i incumba, cu privire la ultimii trei ani , aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale prealabile la Politie sau Parchet .Ulterior indeplinirii obligatiei , aceasta poate fi retrasa ,incat sa exista o cauza care inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
end a scris:

buna ziua
cam vechiuta hotarirea din 2001 si pana in prezent nu o fi primit nici o marire de salariu ?
cel mai bine ar fi sa il dati in judecata pentu majorare pensie se va solcita prin instanta cu adresa oficiala la locul de munca sa se precizeze venitul realizat in ultimele 6 luni ,va fi fixata suma si totodata veti solicita infintarea popririi pe salariu a sumei cuvenite ca pensie ,unitatea unde lucreaza avind obligatia ca lunar sa ii opreasca suma si sa o trimita prin dvs la minor .

End are dreptate! Urmati calea indicata de ea si va ve-ti rezolva toate problemele insa daca nu actionati nu primiti. Regula e simpla si destul de veche:copilul care nu plange mama nu-i da ... "apa"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere ContSters67688 ContSters67688 Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - mai exista obligatia? GHIGU GHIGU Sunt proaspat divortat si am primit cei 2 copii spre crestere si educare,in detrimentul mamei.Aceasta refuza sa le plateasca pensia alimentara stabilita de ... (vezi toată discuția)
Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)