avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie 2015 si calcul concediu post si prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie 2015 si calcul concediu post si prenatal

Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu o dilema in legatura cu calculul indemnizatie de crestere copil cat si calculul salariului acordat prenatal si postnatal.
Sotia mea este profesoara si cel tarziu pe 1 iulie 2015 urmeaza sa nasca. Este suplinitoare, prin urmare are contract pe perioada determinata pana la data de 31.08.2015.
Pe data de 04.05.2015 va intra in concediu prenatal, asta inseamna ca de cand va intra in prenatal pana la sfarsitul contractului sunt 120 zile, prin urmare se incadreaza perfect in cele 126 de zile care se acorda inainte si dupa nastere.
A ales sa stea deja 2 ani , asta inseamna ca indemnizatia va fi 85% din salariu de 1000 ron net (aproximativ 850 Ron) . Ideea este ca in luna decembrie 2014, februarie 2015 si martie 2015 a incasat din drepturi judecatoresti suma de 5400 ron urmand ca prin iunie sa primeasca o ultima transa de 600 ron. (mentionez ca aceste sume sunt valori nete si au fost impozitate de catre stat). Aceste drepturi sunt drepturi salariale din 2008, 2009 cand li s-au oprit de domnul Basescu 15% din salariu cat si anumite sporuri.
Intrebarea este daca la calcului indemnizatiei se pun si acesti banuti deoarece rezultatul ar fi total diferit si anume ca ar iesii cu maximul de indemnizatie si anume cu 1200 ron, iar a doua intrebare este cum se calculeaza cele 4 luni de pre si postnatal. Se pun aceste drepturi si la calculul pentru aceste luni.

Va multumesc frumos si sper ca am fost destul de explicit.
Cel mai recent răspuns: ctimss , utilizator 17:42, 16 Februarie 2017
Din fericire pentru mine, vă informez ca nu aveți dreptate! Răspunsul pe care mi l-ați oferit este total eronat. Am primit astăzi 30.01.2017 răspuns oficial din partea AJPIS, cărora le-am cerut lămuriri înainte de a va cere dvs o părere. Poate această informație le va fi de folos si altor mamici aflate în situația mea:
"Potrivit Ordinului nr. 1.474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 38/2011, şi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, pct.17 Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea,încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit."
Va rog un raspuns autorizat la urmatoarea intrebare:
Daca sunt profesor titular intr-o scoala si am plata cu ora (contract de munca pe perioada determinata cu timp partial) si in alta scoala, trebuie sa plec in concediu prenatal, la stabilirea veniturilor brute anterioare (pentru calculul concediului prenatal si postnatal) scoala unde sunt titulat este obligata sa-mi accepte adevernta cu veniturile castigate la plata cu ora in alta scoala si sa adune sumele la suma de la functia de baza?
miha2ela a scris:

Din fericire pentru mine, vă informez ca nu aveți dreptate! Răspunsul pe care mi l-ați oferit este total eronat. Am primit astăzi 30.01.2017 răspuns oficial din partea AJPIS, cărora le-am cerut lămuriri înainte de a va cere dvs o părere. Poate această informație le va fi de folos si altor mamici aflate în situația mea:
"Potrivit Ordinului nr. 1.474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 38/2011, şi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, pct.17 Veniturile obţinute din al treisprezecelea salariu, stimulente, primele, prima de vacanţă, veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea,încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru concediu prenatal, postnatal simdog simdog Buna ziua, La un salariu brut lunar de 3565 ron, care ar fi cuantumul indemnizatiei pentru concediu prenatal, respectiv postnatal, adica cele 126 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal ioanaina ioanaina Buna ziua, 2 intrebari, va rog,: 1. sunt insarcinata in 6 luni, in luna decembrie urmeaza sa nasc, salariul brut este 3200 lei, primesc si bonuri de masa, as ... (vezi toată discuția)
Prenatal, va rog ajutor! oanap1988 oanap1988 Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie, lucrez cu 2 ore pe cartea de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 luni, pot primi concediu ... (vezi toată discuția)