avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe concediu de sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie

Buna ziua, am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns in postarile anterioare facute pe site. Am sa expun situatia mea, urmand sa adresez intrebarile la sfarsit.
In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o persoana fizica pentru firma fostului meu sot, contract in care eu am avut calitatea de fidejusor. Deoarece in contul meu bancar de la acea vreme nu intra salariul, incepand cu august 2013, angajatorul a inceput sa imi retina si sa trimita la executor 1/3 din valoarea salariului lunar, virindu-mi ulterior suma ramasa in contul bancar. In aceasta perioada eu am putut retrage de la banca 100% din veniturile salariale, deoarece porpirea era executata direct de angajator. In data de 9 aprilie 2015, a fost instituita o a doua poprire, pentru un credit bancar neachitat.
Eu sunt insarcinata acum, iar pe data de 27 aprilie intru in concediu prenatal.
Intrebari
1. Cum se calculeaza suma care trebuie executata pentru cea de-a doua poprire, tinand cont ca executorul a trimis instiintarea catre banca si nu catre angajator. Cat mi se va retine din drepturile salariale de la banca pe care pana in prezent aveam dreptul sa le retrag (100%).
2. De pe data de 27 aprilie, cand intru in concediu prenatal, urmat de concediu postnatal si indemnizatia de crestere si ingrijire copil, mi se mai pot retine acesti bani pentru ambele popriri? Este obligatia mea sau a angajatorului sa instiinteze executorul despre concediul medical si indemnizatia de crestere si ingrijire copil? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire venit ContSters70762 ContSters70762 Buna seara, am urmatoarea situatie si intreband aici poate ma ajuta cineva: Sunt in executare silita pentru un credit de nevoi personale - adresa de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu c_andreea c_andreea Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca in urma unei hotariri judecatoresti de executare silita se trece si la poprirea salariului chiar daca nu este pe card, si ... (vezi toată discuția)