avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silita

As vrea sa stiu si eu care este termenul de prescriptie la o executate silita pentru un credit luat cu buletinul;si daca dupa acest termen de prescriptie se mai poate introduce o alte cerere de executare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: badalutamihai , utilizator 20:48, 18 Aprilie 2015
Potrivit art. 405 din Noul Cod de Procedură Civilă:

(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.

(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.


Se mai poate relua cererea de executare pentru aceeasi cauza daca s-a prescris si nu s-a executat nimic?
Bună seara Domnule Avocat, în cazul opririi pe salariu, îmi puteți spune vă rog câți bani(ron )îmi poate opri dintr-un salariu de minim pe economie (975 ron brut )? Nu există o sumă pe care trebuie să i-o lase omului să traiasc, au puterea să oprească 1/2 din salariu la orice salariu cât ar fi de mic? Ce se întâmplă dacă 1 lună nu ai de lucru, îți oprește banii ca si cum ai lucra lună plină? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire pe salariu badalutamihai badalutamihai Bună ziua, lucrez pe un salariu de 975 ron brut, soția mea lucrează tot pe un salariu de 975 ron brut, avem un copil de 7 luni de pe urma căruia luam 200 ... (vezi toată discuția)
Urgent...recuperare bani kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)
Urgent.....credit neplatit kkoko kkoko Problema mea este urmatoarea,in urma cu vreo2 ani am luat un credit de nevoi personale ,datorita unor probleme nu am mai putut achita creditul.Banca a cesionat ... (vezi toată discuția)