avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită oprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

oprire pe salariu

Bună ziua, lucrez pe un salariu de 975 ron brut, soția mea lucrează tot pe un salariu de 975 ron brut, avem un copil de 7 luni de pe urma căruia luam 200 ron pe numele soției, eu si soția mea am făcut la notar un contract prenuptial înainte de căsătorie. Am primit oprire pe salariu cu executare la firma unde lucrez. As vrea să stiu vă rog câți bani (ron) îmi poate opri concret executorul, având în vedere că eu lucrez pe un salariu de minim pe economie (975 ron brut), si am un copil de 7 luni în întreținere? Au puterea să îmi oprească 1/2 din salariu fără să îmi lase un minim necesar de bani să traiesc si să îmi întrețin copilul? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:53, 19 Aprilie 2015
o treime din sal
Au puterea să îi oprească la nevastă -mea din salariu dacă noi am făcut un inainte de căsătorie la notar contract prenuptial de separare de bunuri? Si dacă 1 lună nu ai de lucru si te bagă firma in concediu fără plată, ce se întâmplă atunci, îți oprește banii ca si cum ai fi lucrat lună plină?
va retine 1/3 din venitul net.
daca acel credit e o datorie comuna, e absolut legat ca si sotia sa aiba poprire pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita vartopeanu vartopeanu As vrea sa stiu si eu care este termenul de prescriptie la o executate silita pentru un credit luat cu buletinul;si daca dupa acest termen de prescriptie se ... (vezi toată discuția)
Oprire pe salariu ALY_ALY30 ALY_ALY30 Buna seara Daca salariul de la firma care lucrez imi intra in contul care e pe numele sotiei,cand vine oprire pe salariu mai poate sa mi puna,am si o pensie ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)