avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Oprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Oprire pe salariu

Buna seara
Daca salariul de la firma care lucrez imi intra in contul care e pe numele sotiei,cand vine oprire pe salariu mai poate sa mi puna,am si o pensie alimentara care o platesc,cat la suta imi mai opreste daca se poate.Nu am nimic pe numele meu sa mi execute,casa si tot sunt pe numele sotiei inainte de casatofie,noi avand doar doi ani de la casatorie.Se poate face ceva la contabilitatea firmei sa nu se bage daca vine oprire pe salariu,eu neavand cont,intra banii in contul care e pe numele sotiei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:14, 10 Noiembrie 2016
Nu se poate face absolut nimic. Poprirea se înființează asupra veniturilor, nu asupra conturilor. Întâi se rețin sumele ce fac obiectul executarii silite și, ceea ce rămâne, se virează în contul indicat de dvs.
Până la 1/2 din venituri.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
La un salariu de1700 net cat poate sa ii opreasca,mai plateste o pensie de150 ron pe luna stabilita de lege printr o hotarare judecatoreasca.cine stabileste cat se opreste?suma e de 2100 reprezentand cheltuieli de judecata
Multumesc
Daca plateste 150 pensie din mana, i se va retine 566 de lei, adica 1/3 din 1700. Daca i se retine si pensia din salariu, retinerea va fi de 516.
2100 nu e mult, in cateva luni, terminati.
Pensia o ateste prin mandat postal
Scuze,din cei 566 nu se scade si pensia alimentara de 150,nu ramane 456,?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs credite alina.livia alina.livia Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acum o luna eu si soțul meu ne-am căsătorit , ... Leontina47 Leontina47 Buna seara. Acum o luna eu si soțul meu ne-am căsătorit , el avand un copil dintr-o căsnicie anterioară și ii plătește pensie alimentară. De la ... (vezi toată discuția)
Poprire banca 30% din salariu fara luarea in considerare a obligatiei de plata pensie de intretinere minor mimzy mimzy Buna ziua Problema mea in momentul de fata este banca...sotul meu are o poprire pe salar (executare silita)din care banca ii trage 30%. ......el trebuie sa ... (vezi toată discuția)