Buna seara
Daca salariul de la firma care lucrez imi intra in contul care e pe numele sotiei,cand vine oprire pe salariu mai poate sa mi puna,am si o pensie alimentara care o platesc,cat la suta imi mai opreste daca se poate.Nu am nimic pe numele meu sa mi execute,casa si tot sunt pe numele sotiei inainte de casatofie,noi avand doar doi ani de la casatorie.Se poate face ceva la contabilitatea firmei sa nu se bage daca vine oprire pe salariu,eu neavand cont,intra banii in contul care e pe numele sotiei.
Nu se poate face absolut nimic. Poprirea se înființează asupra veniturilor, nu asupra conturilor. Întâi se rețin sumele ce fac obiectul executarii silite și, ceea ce rămâne, se virează în contul indicat de dvs.
Până la 1/2 din venituri.
La un salariu de1700 net cat poate sa ii opreasca,mai plateste o pensie de150 ron pe luna stabilita de lege printr o hotarare judecatoreasca.cine stabileste cat se opreste?suma e de 2100 reprezentand cheltuieli de judecata
Multumesc
Daca plateste 150 pensie din mana, i se va retine 566 de lei, adica 1/3 din 1700. Daca i se retine si pensia din salariu, retinerea va fi de 516.
2100 nu e mult, in cateva luni, terminati.