avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Venituri impozabile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Venituri impozabile

buna ziua
doresc sa stiu daca infiintarea unei ASOCIATII ma va face sa apar la Finante cu venituri (impozabile)?
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 19 Aprilie 2015
Veti aparea cu venituri impozabile numai daca veti incasa astfel de venituri.
O asociatie (ong) in faza de infiintare si apoi in cadrul activitatilor pe care le va derula, presupune o cheltuiala de bani si alte resurse si mai ales voluntariat. Daca cumva va ganditi ca prin acest ong veti gasi o cale sa obtineti personal niste venituri, trebuie sa incheiati contract de munca sau contract civil de prestari servicii sau pe drepturi de autori, situatie care va fi declarata la finante si apare deci ca venit impozabil.
Poate n-am fost clar.
Asociatia va fi cu scop nepatrimonial, fara scop lucrativ, organizatie non-guvernamentala, apolitica.
Urmaresc exclusiv beneficii publice-sociale, nu ma intereseaza sa castig bani, etc. Nu angajez pe nimeni, nimeni nu ma va angaja, etc. Voi realiza activitati in sens moral, mai mult, in sens social, de intr-ajutorare, etc.
Ce mi-e teama mie este ca nu cumva, stiu eu cum, la un moment dat, simplul fapt ca INFIINTEZ aceasta organizatie si ea VA FUNCTIONA, va genera inregistrarea vreunor VENITURI la Adm. Financiara figurand cu venituri (stiu eu care?, cum?, de unde? - in Romania e posibil orice).
Multumesc pentru inca un raspuns!
Nu vreau sa plec la drum si ulterior sa am surprize neplacute!
Si in urma precizarilor dumneavoastra, ramane valabil ce v-am scris anterior. Profitul obtinut de ong nu se repartizeaza membrilor, asa cum se face la o societate comerciala, si deci nu va aduce venituri impozabile. Va ramane doar sa duceti munca de atragere de fonduri pe ong pentru a putea desfasura cat mai multe activitati, atat de la persoanele fizice si juridice cat si de la administratia locala, centrala din tara sau de pe la finantatori straini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie apolitica, dar in acelasi timp membru in asociatie politica pentru tineri Equilibrio Equilibrio Sa zicem persoana X este membra in Asociatia non-profit, non-guvernamentala si apolitca Y, dar se zvoneste ca, in acelasi timp, este membra in asociatie ... (vezi toată discuția)