avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am fost casatorita si din aceasta casatorie a rezultat o fata.Casatoria nu a mers si am divortat iar ulterior m-am recasatorit si sunt si astazi casatorita de 40 de ani.Din a 2-a casatorie nu am avut copii,iar fata rezultata din prima casatorie nu a fost infiata de sotul meu.Va rog sa-mi spuneti in cazul decesului sotului meu si al meu , cumnata mea(sora sotului meu) ar avea drept la mostenire,un apartament cumparat cu cel de-al doilea sot.Ce trebuie sa fac ca fata mea sa ramana cu apartamentul.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:16, 20 Aprilie 2015
Ii puteti face un contract de intretinere cu clauza de uzufruct. Astfel dupa decesul amandurora ii va ramane numai ei apartamentul.
sau puteti face contract de v-c cu clauza de uzufruct . ceea ce inseamna ca dvs si sotul, in calitate de uzufructuari puteti locui pe toata durata vietii in apartament , iar fata dvs are doar nuda proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Borika Borika Buna ziua. As vrea sa stiu ce inseamna uzufruct viager si ce drepturi am daca la vinzare pun clauza aceasta. Se poate vinde locuinta fara acordul meu sau am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)