avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

in 2008 am contractat in credit de nevoi personale fara garantii imobiliar sau giranti, in chf pe o perioada de 10 ani la care am achitat lunar pana in 2012. Zilele trecute am primit o notificare din partea celor de la top factoring sa achit in termen de 24 h, ia in caz contrar vor incepe demersurile pentru inceperea executarii silite. Greseala mea a fost sa sun la nr din notificare si sa obtin verbal rambursarea in rate a datoriei. Intrebarile mele sunt:
- faptul ca am vorbit cu ei inseamna recunoasterea datoriei fapt ce duce la prelungirea prescriptiei pe inca 3 ani?
- daca timp de 6 luni nu pot sa ma execute silit, neavand venituri, bunuri mobile sau imobile, doar un cont de debit, intervine perimarea sau ma pot executa silit la nesfarsit
- inchid contul de debit?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 20 Aprilie 2015
Recunoasterea datoriei intrerupe termenul de prescriptie, se prea poate sa va fi inregistrat.

Atat perimarea cat si prescriptia, nu au legatura cu faptul ca aveti dvs venituri sau nu, ci cu actele de executare care se fac.
Intelegeti-va amiabil pt plata in rate si respectati intelegerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un credit neplatit calinandrei12 calinandrei12 Mai e valabila legea prescrierii unei datorii peste 3 ani....? Am o datorie cesionata de ING la Top Factoring de vreo 3000 de lei...N am nimic pe numele ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare girant niculaucarmen niculaucarmen speta este urmatoarea: la data de 31.05.2005, o persoana fizica a solicitat un credit nevoi personale la o Cooperativa de credit, acesta fiind rambursat pe ... (vezi toată discuția)